Kultūras ziņas

Laikmetīgā cirka dienas festivālā "Re Rīga!"

Kultūras ziņas

Cirka akrobātu neiespējamā izveicība

Operu un baleta cikls bērniem kinoteātrī

Kinoteātrī īpaši operas un baleta seansi bērniem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Laikmetīgo operu ciklā ''LULU'' šomēnes kinoteātrī “Splendid Palace” uz ekrāna izrāda pasaulē slavenas laikmetīgās operas un baleta izrādes bērniem. Un skatītāju netrūkst. Otrdien, 23.augustā, mazie operas mīļotāji steidzās uz kino, lai noskatītos operas iestudējumu “Pinokio piedzīvojumi”.

Laikmetīgo operu un baleta izrādes kinoteātrī pašiem mazākajiem skatuves mākslu mīļotājiem un viņu vecākiem Latvijā ir liels retums. Augusta otrdienu pēcpusdienās kinoteātra “Splendid Palace” pagarbstāva zālē par baltu velti bērniem tiek izrādīti operas un baleta iestudējumi no pasaules vadošajiem teātriem.

“Jāved no mazotnes, lai pēc tam arī ietu uz operu un saprastu, ka tā ir liela vērtība. Ja no mazotnes to sāks darīt, tad pieaugušam būs pašsaprotamāk aiziet uz operu, tur ir tik skaisti tie darbi, ko redzam šeit,” stāsta  “Cafe Film Noir” vadītājs Artūrs Bušs.

Šo iespēju novērtē mamma Gunita: “Te ir laba iespēja, ka uz ekrāna un nav dzīvajā, jo kā nosēdēt un uzvesties…”

“Es nācu tādēļ, ka gribējās noskatīties operu un baletu, un vēl bez maksas šis viss ir,” stāsta skatītājs Roberts.

Otrdien mazie skatītāji gaidīja Pinokio piedzīvojumus – 2008.gada “Opera North” iestudējumu, kas veidots sadarbībā ar “Opus Arte”. Pirms katra seansa profesionāls mūziķis vai muzikologs sniedz nelielu lekciju bērniem par gaidāmo izrādi un izstāsta tās stāstu īsumā, lai mazajiem skatītājiem vieglāk izprast iestudējumā notiekošo.

“Vērtība jau ir! Mēs uz vienas rokas pirkstiem varam saskaitīt, cik Latvijā vispār ir muzikāli darbi bērniem. Šī vismaz ir iespēja redzēt kaut uz ekrāna, būt klāt lielos, foršos notikumos, kas ir adresēti tieši bērniem.

Varbūt tas ir viņu pirmais solis ceļā uz šo mākslu, un otrais būs aiziet uz mūsu Balto namu apskatīties, kas tur notiek, un augt līdzi līdz ar savu saprašanu un saviem vecākiem,” saka muzikoloģe Liene Jakovļeva.

Laikmetīgo operu un baleta izrāžu ciklā bērniem nākamnedēļ būs skatāms slavenais Luisa Kerola stāsts “Alise Brīnumzemē” – Londonas Karaliskā un Kanādas Nacionālā baleta sadarbības izrāde Kristofera Vīldona horeogrāfijā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti