Kultūras ziņas

LTV raidījumam "Ielas garumā" - 15!

Kultūras ziņas

Solījumi un meli izrādē "Apsolu"

"Kilograms kultūras 2017" - kategorija "Teātris"

«Kilograms kultūras 2017»: Kategorija «Teātris»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Vēl arvien turpinās “Kilograms kultūras 2017” lielais gada balsojums. No patiesi bagātīgā un daudzveidīgā Latvijas teātru devuma skatītāju balsojumam nominētas četras izrādes. Pēc aizvadīto gadu pieredzes tieši par teātra mākslu skatītāji balso viscītīgāk.

„Spēlmaņu naktī” triumfējusi Liepājas teātra izrāde „Precības” nav pagājusi garām arī „Kilograma kultūras” žūrijas vērtējumam. Šī Krievijas režisora Sergeja Zemļanska kustību izrāde bez vārdiem, kas nostrādāta pilnīgi visos komponentos - kostīmi, mūzika, scenogrāfija, aktiermāksla, patiesi paceļ augstu teātra meistarības latiņu.

Valmieras Drāmas teātra izrāde „Lūcis” radīta kā netverams piemineklis leģendārajam teātra režisoram un aktierim Pēterim Lūcim, kurš iezīmē veselu laikmetu latviešu teātra vēsturē. Režisori Elīnu Cērpu veidot izrādi piesaistījis pamanītais Pētera Lūča nospiedums Valmieras teātra aktieru atšķirīgajā runā un skatuves kustībā. Izrādē iekļautie arhīva kadri ar paša Lūča balsi un kadriem no viņa leģendārā Oskara tēla „Zvejnieka dēlā” ir kā dzīvs piemineklis lielajam meistaram. Šis spilgtās personības veidolā tik ticami iejuties aktieris Imants Strads, ka kļūst par viņa dzīves turpinājumu šodienas skatītāju priekšā.

Daugavpils teātra izrāde „Jubileja 98” - Justīnes Kļavas oriģināldarbs - stāsta par jubilejas svinībām, kurās kopā sanāk visa ģimene. Svinību gaitā atklājas daudzi slēpti un neatrisināti jautājumi starp ģimenes locekļiem. Režisore Paula Pļavniece mēģina parādīt, kas šajā dzīvē varēja noiet tik greizi.

Blaumaņa talants nopērk visu paaudžu režisorus. Tā ir arī ar viņa joku lugu „Trīnes grēki”. Blaumanis spēj silti pasmieties par cilvēku vājībām un sapņiem. Režisors Elmārs Seņkovs Nacionālajā teātrī izrādē „Trīne” piedāvā aktieriem izspēlēties uz nebēdu, jokojot par mūžīgās mīlestības tēmu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti