Katlapa balvu saņem aktrise Lāsma Kugrēna un režisors Edmunds Freibergs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

12. jūnijā jau 8. reizi Tukuma novada Tumes pagasta kultūras namā tika pasniegta novadnieka, izcilā aktiera, režisora un pedagoga Žaņa Katlapa balva. Šoreiz balvu saņēma aktrise Lāsma Kugrēna un režisors, aktieris un pedagogs Edmunds Freibergs, informēja pasākuma rīkotāji.

Katlapa balvu no 2013. gada pasniedz Latvijas skatuves māksliniekiem par spilgtu nacionālo vērtību apliecinājumu.

Iepriekš to jau saņēmuši arī Māra Zālīte, Alvis Hermanis, Viesturs Kairišs, Guna Zariņa, Māra Ķimele, Inga Ābele, Sigvards Kļava, Vilis Daudziņš, Artūrs Skrastiņš, Andris Keišs un citi.

Jaunajiem laureātiem balvas jau tika piešķirtas pagājušā gadā, taču pandēmijas apstākļu dēļ tās pasniegtas vien tagad. Viņiem balva piešķirta saistībā ar vēl vienu izcilu Latvijas teātra mākslinieku, kas arī bijis cieši saistīts ar Tumes pagastu – dramaturgu un rakstnieku Hariju Gulbi.

Lāsma Kugrēna balvu saņēma par izcilu mātes Zelmas lomas atveidojumu Gulbja lugā "Cīrulīši" Nacionālajā teātrī (2018), Edmunds Freibergs par režiju Gulbja lugu "Cīrulīši" un "Olivers" (2017) iestudējumiem šajā pašā teātrī.

Laureāti saņēma Tumes pagasta kalēja, metālmākslinieka Ginta Haņecka veidoto Žaņa Katlapa balvu un naudas prēmiju.

Par godu laureātiem muzicēja soprāns Elīna Šimkus un pianiste Santa Jākobsone.

Žaņa Katlapas balvas laureātus ik gadus izvēlas Tumes pagasta kultūras darbinieki sadarbībā ar LKA Eduarda Smiļģa Teātra muzeju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti