Karaliski 75.sezonu iesācis Latvijas Leļļu teātra kolektīvs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

7. augustā 75. jubilejas sezonu atklāja Latvijas Leļļu teātra kolektīvs. Šoreiz tradicionālais teātra direktora pārsteigums kolēģiem bija vēstures apzināšana – ciemošanās Melngalvju nama pagrabos un greznajās zālēs, kā arī senās mūzikas koncerts.

Sezonas atklāšanas svinīgajā uzrunā teātra direktors Vilnis Beķeris kolektīvam vēlēja radošu sezonu, kā arī vēlreiz pateicās par padarīto, tajā skaitā izceļot arī Leļļu teātrim nebijušā daudzumā – astoņas piešķirtās nominācijas "Spēlmaņu nakts 2017/2018" balvai, informēja Latvijas Leļļu teātra mārketinga pārstāvji. Savukārt teātra galvenais režisors Ģirts Šolis aicināja kolektīvu turpināt iesākto un noturēt sasniegtās mākslinieciskās kvalitātes un profesionālisma līmeni.

Gatavojoties 75. jubilejas sezonai, vēl vasaras laikā paveikts liels darbs teātra telpu labiekārtošanā: rūpējoties par skatītāju ērtībām un labāku skatuves redzamību mazajiem skatītājiem, teātra lielajā zālē izbūvēts grīdas paaugstinājums.

2018./2019. gada sezonā Leļļu teātris plāno vismaz 12 jaunus iestudējumus sadarbībā ar tādiem režisoriem kā Viesturs Roziņš, Kārlis Krūmiņš un Edgars Kaufelds. Izrādes iestudēs arī teātra režisori Vija Blūzma un Māris Koristins, savukārt leļļu teātra režisora ampluā debitēs teātra aktieri Arnita Jaunzeme, Rodions Kuzmins-Reizvihs un Aleksandrs Jonovs. 

Turpinot jauno repertuārpolitikas uzstādījumu, teātra galvenā režisora Ģirta Šoļa vadībā tiks iestudēta arī marionešu izrāde pieaugušajiem “Kazanova”.

Teātris aicina uz pirmajām sezonas izrādēm jau šonedēļ – 11. un 12. augustā. Biļetes uz augusta un septembra izrādēm iegādājamas visās Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās, kā arī internetā, savukārt oktobra repertuārs tiks izsludināts 15. augustā.
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti