«Kāpēc es naktīs neguļu» – «Dirty Deal Teatro» būs skatāmas režijas studentu īsizrādes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

24.oktobrī “Dirty Deal Teatro” aicina uz pirmo īsizrāžu vakaru “Kāpēc es naktīs neguļu”. Četru mēnešu laikā DDT iepazīstinās skatītājus ar 12 jauniem teātra režisoriem, informēja teātra pārstāvji.

Teātrī norādīja, ka jaunie režisori “uz problēmām pasaulē skatās drosmīgi, godīgi un atklāti. Teātra valoda ir viņu instruments, lai skatītāju uzrunātu, provocētu un liktu aizdomāties par tēmām, kas viņiem pašiem ir ārkārtīgi būtiskas un personiskas.”

Cikls “Kāpēc es naktīs neguļu” ļaus ielūkoties divdesmitgadnieku pasaulē, ieraudzīt, kas viņus uztrauc, urda un neliek mieru.

“Dirty Deal Teatro” dod iespēju jaunajiem skatuves māksliniekiem reaģēt uz viņiem nozīmīgo, sāpīgo un aktuālo un publiski runāt par to savās izrādēs.

No oktobra līdz janvārim četros īsizrāžu vakaros ikvienam būs iespēja iepazīt jaunos režisorus – Henriju Arāju, Endīni Bērziņu, Ilzi Bloku, Robertu Dauburu, Elīzu Dombrovsku, Mārtiņu Gūtmani, Annu Klišāni, Klāvu Kristapu Košinu, Jurģi Lūsi, Sabīni Ozoliņu, Andri Zeļonku, Mārtiņu Zvirbuli, kuri šobrīd studē teātra režiju 4.kursā Latvijas Kultūras akadēmijā. Mākslinieku mentors ir “Dirty Deal Teatro” dramaturgs Jānis Balodis.

Katrs cikla “Kāpēc es naktīs neguļu” vakars sastāvēs no trim īsizrādēm vai performatīviem notikumiem, kas noslēgsies ar sarunu starp skatītāju un māksliniekiem, rosinot domāt un diskutēt par aktualizētajām problēmām, notikumiem un pieredzēm. Diskusiju vadīs blogeris un aktīvists Ņikita Trojanskis.

Uz pirmo īsizrāžu vakaru “Dirty Deal Teatro” 24.oktobrī pulksten 19.00 aicina Endīne Bērziņa, Roberts Dauburs un Mārtiņš Gūtmanis.

Cikls “Kāpēc es naktīs neguļu” tapis ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti