Rīta Panorāma

Intervija ar Guntaru Gedroicu

Rīta Panorāma

Koncerti "Ziemassvētku starojums"

"Bītlu jaunais albums"- Alvis Hermanis un Jaunā Rīgas teātra studijas 2.kurss

Kam pieder nākotne? JRT top izrāde «Bītlu jaunais albums»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Režisoru Alvi Hermani  jaunajā iestudējumā “Bītlu jaunais albums” saistījusi mākslīgā intelekta pētniecība. Zinātnieki visā pasaulē jau kādu laiku strādā pie šīs problēmas un biorobotu izgudrošanas, kura "iekšējais kompjūters" imitētu cilvēka smadzeņu darbības procesu.

Izrāde ir Latvijas Kultūras akadēmijas Jaunā Rīgas teātra (JRT) studijas 2. kursa studentu improvizācijas, iedvesmojoties no zinātniskās fantastikas tekstiem un jaunākajiem pieejamiem pētījumiem biorobotikas industrijā. Tās pirmizrāde uz JRT Mazās zāles skatuves – trešdien, 4. decembrī.

“Ja gadījumā sāks, piemēram, reanimēt kā biorobotus jau aizgājušus cilvēkus no mākslas pasaules, no mūzikas pasaules, protams, pirmie, kurus japāņi uztaisīs, būs Džons Lenons un Džordžs Harisons,”

par jaunās izrādes nosaukuma atslēgu stāsta režisors Alvis Hermanis.

Šogad aprit arī 50 gadi kopš pēdējā “Bītlu” koncerta, un iespējamā versija, kā kādreiz viņi pārtaptu biorobotos, ir reāla. Bioroboti jau tiekot izmēģināti. Paies 15 vai 20 gadi, un viss notikšot.

Izrādē piedalās visi 13 JRT studijas 2. kursa jaunieši – topošie aktieri – kā arī aktieris Ģirts Krūmiņš. Izrādē piedalās arī Jāzeps un Kajs Hermaņi – režisora dēli.

Jaunieši izspēlē trīs lomas – meiteni Sofiju, puisi Aleksi un biorobotu Ādamu.

“Beigās izvēlējos izrādi taisīt ar studentiem, kuriem pašiem ir plus mīnus 20 gadi. Un tad es vienā brīdī atklāju – pieņemts uzskatīt, ka visa tā kompjūteru realitāte ir jauno cilvēku pasaule, bet īstenībā ir pilnīgi otrādi.

Jo jaunie cilvēki īstenībā ir jau šīs pasaules blakusprodukts, jo tie cilvēki, kas ir šīs jaunās ēras ciltstēvi, tie ir cilvēki, kuriem tagad ir apmēram 70, 80 gadi,” stāsta Hermanis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti