Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Arni Cimdaru

Rīta Panorāma

Intervija ar Dzintru Geku

Izrāde "Mazie jautājumi"

Kalnozols: Mazos jautājumus zina visi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

„Mazos jautājumus zina visi. Ar mazajiem jautājumiem visi ir saskārušies,” norāda režisors un dramaturgs Andris Kalnozols. Kā vēstīts, 24.martā „Dirty Deal Teatro” pirmizrādi piedzīvos viņa izrāde “Mazie jautājumi”.

Izrādē  “Mazie jautājumi” radošā komanda mēģina apkopot pašus mazākos un šķietami nenozīmīgākos cilvēku jautājumus, lai nonāktu pie lielās atbildes.

Kā mazo jautājumu piemēru režisors min jautājumu, „ko darīt, ja tu esi  tikko atvadījies no cilvēka, bet pēc mirkļa viņu satiec un jums ir kopīgs ceļa gājums. Ļoti jocīga sajūta iet atkal kopā kaut gan tu esi visu izrunājis”?

Izrādes tēli – būtiski atšķirīgi cilvēki: dakteris-klauns, bibliotēkas siltumtīkla operators, īsts grāmatu tārps, privātdārznieks un lidmašīnu stjuarts, kurš mazo jautājumu seansus vadīs. Izrādē "Mazie jautājumi" piedalās Ivars Krasts, Jurģis Spulenieks, Kristaps Ķeselis, Andrejs Možeiko un Aleksandrs Radzēvičs.

Atzinuši savu atkarību no mazajiem jautājumiem, izrādes varoņi irt gatavi mesties cīņā un ar savdabīgas terapijas metodēm nonākt pie lielās atbildes. To var izdarīt, izspēlējot vai izstāstot savas dzīves emocijas.

Izrāde ir ar ironisku novirzi,” saka Andrejs Možeiko. „Varētu būt vismaz smieklīgi skatītājam. Tas ir atkarīgs no skatītāja. Varbūt viņam arī mazie jautājumi sasauksies ar iekšējo pasauli.”

Izrādes varoņi dos skatītājiem impulsu, lai arī viņi sāktu domāt par pasaules kārtību un būtisko savās dzīvēs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti