«Kakas un pavasara» veidotāji nāk klajā ar jaunu Kivirehka iestudējumu «Karnevāls un kartupeļu salāti»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Galerijā "Istaba" Rīgā svētdien, 26. martā, pirmizrāde jaunai bērnu izrādei "Karnevāls un kartupeļu salāti" pēc populārā igauņu rakstnieka Andrusa Kivirehka stāstu krājuma motīviem.

Tajā režisors Jānis Znotiņš un aktrise Ance Muižniece turpinās izspēlēt sirsnīgos un humora pilnos Kivirehka stāstus, ko aizsāka izrāde "Kaka un pavasaris".

Tā pērn saņēma "Spēlmaņu nakts" balvu kā labākā bērnu izrāde. Režisors Jānis Znotiņš iepriekš raidījumā "Kultūras rondo" stāstīja, ka jaunā izrāde veidota pavisam citādāk nekā iepriekšējā.

Režisors Znotiņš: Jaunā izrāde veidota pavisam citādāk nekā iepriekšējā
00:00 / 00:41
Lejuplādēt

"Pirmajā izrādē bija vairāk spēlēšanās un stāsts pēc stāsta, jautrība stundas garumā. Un nosaukumam mēs vienkārši izvēlējāmies grāmatas nosaukumu. Bet šoreiz esam tiešām uztaisījuši "Karnevālu un kartupeļu salātus".

Grāmatā ir tikai viens šāds stāsts, tas iedzīvināts ar pārējiem stāstiem un tur notiek visi brīnumi, kas notiek grāmatā.

Taisīt otru izrādi – tas pēc būtības ir nepateicīgs uzdevums, bet mums pašiem ļoti gribējās. Šajā izrādē mūsu uzdevums arī kā aktieriem bija darīt kaut ko pilnīgi citu," atzina Znotiņš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti