Kairiša iestudējums Berlīnē piedzīvo ekstrēmu izrādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Sestdien Berlīnes Komiskajā operā notika Viestura Kairiša iestudētās operas „Sapnis vasaras naktī" kārtējā izrāde. Taču šonedēļ notikusī izrāde bijusi krietni ekstrēma, jo saslima divi no solistiem un pāris dienu laikā nācās atrast situācijas risinājumu, stāsta raidījuma „Kultūras rondo" vadītāja Ingvilda Strautmane, kurai sestdien bija iespēja noskatīties iestudējumu.

Pa telefonu šorīt sazvanīta, Strautmane sestdienas izrādi raksturoja pat kā unikālu. Lai gan pirmizrāde bija pirms mēneša un šī bija sestā izrāde, Berlīnes Komiskās operas repertuārā ir tikai vēl viena šī iestudējuma izrāde - sezonas noslēgumā, jūlijā.

Vakardienas izrādei, kā stāsta Ingvilda Strautmane, bija vēl kāda īpaša iezīme: „Var teikt, ka vakar bija absolūti ekstrēma izrāde, jo divi solisti bija pēkšņi saslimuši. Izrāde netika atcelta, bet tika atrasti solisti, kuri šo lomu ir muzikāli kādreiz apguvuši. Bija ļoti interesanti risinājumi – Helēnas lomu atveidoja divas dāmas. Viena, kā izrādās, ir režisora asistente, kura piedalījās darbībā, un otra bija soliste, kura stāvēja skatuves malā un tikai dziedāja."

Tāpat bija saslimis solists, kurš atveidoja vienu no amatniekiem. „Tas ir amatnieks, kuram izrādē ir bezgala daudz darbības. Tiešām divu dienu laikā kāds solists bija ielecis tajā darbībā, un tas bija absolūti neticami, ka viņš tur nav organiski bijis visu laiku," piebilda Strautmane.

Izrādes dramaturģe esot teikusi, ka šāda ekstrēma situācija liek krietni vairāk visiem koncentrēties nekā parasti.

Šī situācija no skatītājiem netika slēpta – pirms izrādes uz skatuves uznāca teātra pārstāve un pastāstīja par to. Statītāji ar interesi vērojuši izrādes veidotāju atrastos situācijas risinājumus.

Operu „Tādas ir visas" pašlaik Berlīnē iestudē Alvis Hermanis, pirmizrāde būs 3. novembrī. Šim iestudējumam Berlīnē ir paredzētas tikai 11 izrādes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti