Kultūras ziņas

Izdots Imanta Kalniņa simfonisko darbu albums

Kultūras ziņas

Koru aptaujā saņemti 2145 priekšlikumi

Nacionālais teātris atvadās no Astrīdas Kairišas

«Kad atlanti noliec galvas» – Nacionālais teātris atvadās no aktrises Astrīdas Kairišas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Piektdienas, 22. janvāra, priekšpusdienā pēdējā gaitā pavadīta aktrise Astrīda Kairiša. Ceļā uz mūžības skatuvi viņa piestāja pie savas ilggadējās skatuves šai saulē – pie Latvijas Nacionālā teātra. Tā fasādi rotāja sēru noformējums, bet pie ēkas pulcējās teātra darbinieki, lai pateiktu ardievas Astrīdai Kairišai.

Aktrises Astrīdas Kairišas dzīve ar Latvijas Nacionālo teātri bija saistīta 51 gadu. 13. janvāra rītā, vien dažus mēnešus pirms savas 80. jubilejas, aktrise devās mūžībā. Dienā, kad Astrīda Kairiša tika pavadīta pēdējā gaitā, pie Nacionālā teātra ēkas pulcējās gan aktrises ilggadējie kolēģi, gan tie, kurus ar aktrisi vienoja darbs uz skatuves.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

“Mēs, tavi kolēģi un tavi skatuves partneri zinām, ka tu mums biji un ko tu mums nozīmēji. Nebaidies no atvadām! Tās nepieciešamas, lai varētu atkal satikties. Un ar tiem, kas ir draugi, noteikti atkal likts satikties pēc dažiem mirkļiem vai dažiem mūžiem. Vienīgais, kam ir nozīme, kad beidz uzturēties uz zemes šīs, – cik stipri tu prati mīlēt!” uzsvēra aktieris Ģirts Jakovļevs.

“Ļoti mīļš cilvēks. Dzīve nebija viņu lutinājusi. Kaut kā tas pēdējais posms sanāca mums satuvināties. Man grūti vārdiem izskaidrot. Viņa iekrita manā sirdī, es iekritu viņas sirdī. Tā mēs turējām to rūpi viens par otru,” stāstīja aktieris Ainārs Ančevskis.

Savukārt aktrise Līga Zeļģe atminējās: “Brīnišķīgs cilvēks, kas visus šos gadus man teātrī bija blakus. Vienmēr uzmundrinājusi. Vienmēr kopā esam runājušas par viņas lomām, par manām, par viņas dzīvi, par manu. Jāsaka, ka viņas ļoti, ļoti pietrūks man un šim teātrim.”

Tad, kad pulcēšanās ierobežojumi tiks atcelti, Latvijas Nacionālais teātris ir apņēmies sarīkot plašāku Astrīdas Kairišas atceres pasākumu, ļoti cerot, ka tas varētu notikt jau pavasarī, aprīlī, Astrīdas Kairišas 80. jubilejas mēnesī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti