Kultūras ziņas

Godinot Ņinu Ņeznamovu un Mihailu Kublinski

Kultūras ziņas

"Kiasma" mākslas darbu kolekcija Rīgā

"Dziļā, skumjā jūra" Nacionālajā teātrī

Jūtu daba un emocionālā atkarība izrādē «Dziļā, skumjā jūra»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latvijas Nacionālā teātra Mazajā zālē 22.novembrī debitēja jaunais režisors Georgijs Surkovs. Pirmizrādi piedzīvoja viņa iestudējums “Dziļā, skumjā jūra”, kura pamatā ir Terensa Retigana melodrāma un kurā galvenā loma uzticēta Ditai Lūriņai.

Britu dramaturga Terensa Retigana melodrāma vēsta par jaunu sievieti, kura nespēj rast laimi nedz laulībā, nedz attiecībās ar mīļāko un mēģina izdarīt pašnāvību. Jaunais režisors Georgijs Surkovs izrādē “Dziļā, skumjā jūra” centies saprast līdz galējībai novestu cilvēku nelaimes cēloņus.

 „Ļoti bieži katrs no mums vai nu īsu laiku, vai garu pastāvīgi jūtas nelaimīgs. Dažreiz šie nelaimes cēloņi ir kaut kur citur. Ne tur, kur mēs tos meklējam,” saka režisors Georgijs Surkovs

Galveno varoni Esteri atveido Dita Lūriņa. Nespējot sadzīvot ar emocionāli smagiem pārdzīvojumiem, viņas varone ir spiesta mainīt attieksmi pret dzīvi.

„Mēs it kā gribam būt laimīgi, bet īstenībā neesam formulējuši sev ļoti konkrēti – ko mēs gribam? Un tāpēc beigās sanāk, ka mēs darām visu, lai nebūtu laimīgi,” turpina režisors.

„Esteres problēma nav formulēšanas grūtības, jo viņa formulē visu ļoti, ļoti precīzi. Jautājums ir par jūtu dabu. Jautājums ir par to kaislību viņā un mīlestības lielumu, un mīlestības deficīta lielumu, un atkarības lielumu. Tā ir vienkārši emocionālā atkarība,” par savu varoni saka aktrise Dita Lūriņa.

„Manuprāt, pirmizrādei ļoti gatava izrāde. Ir ļoti precīza tipāžu ziņā, atpazīstami raksturi, kas ir dzīvē bijuši. Arī precīzi nospēlēts. Arī akcenti salikti ļoti precīzi. Es domāju, ka ļoti veiksmīgi,” vērtē teātra vērotājs Armands Kalniņš.

Izrādē spēlē arī Ivars Puga, Ģirts Liuziniks, Voldemārs Šoriņš un Ināra Slucka.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti