Kultūras ziņas

Ziemeļvalstu un Baltijas laikmetīgā māksla vienuviet

Kultūras ziņas

Atjaunota Raiņa un Aspazijas māja Rīgā

Bēgļi un Poliščukas "Dzīvības kvota"

Jūrmalā pirmizrāde Poliščukas «Dzīvības kvotai»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Tuvo Austrumu bēgļi, viņu lēmums pamest dzimteni un atrast laimi Rietumeiropā – to 14. un 15.septembrī savā iestudējumā “Dzīvības kvota” pēta režisore Gaļina Poliščuka.

Uz skatuves ir gan Vācijas kanclere un Ungārijas prezidents, gan vienkāršie eiropieši un ieceļotāji. Taču tie ir Gaļinas Poliščukas izrādes “Dzīvības kvota” virtuālie varoņi video projekcijās. Aktieri šeit atveido divus – Andris Bulis - ieceļotāju Eiropā un Lauma Balode vai Zane Aļļēna - vietējo žurnālisti.

"Ali ibn Bahran, viņam ir sieva Buhrana un četri bērni. Viņš ir ieradies Eiropā pēc palīdzības, pēc tā, kas viņam pienākas, jo viņa valstī ir karš," savu varoni nosauc aktieris Andris Bulis.

"Sieviete, kura strādā televīzijas industrijā. Tas ir viņai jauns izaicinājums - politiskā žurnālistika. Līdz ar to viņa grib pierādīt citiem, ka viņa arī to var izdarīt," saka aktrise Lauma Balode.

Iestudējuma dramatisko materiālu veidojusi Gaļina Poliščuka un viņas aktieri. Bēgļa Ali piedzīvojuma Eiropā dokumentalitāti pastiprina dažādu valodu plūsma un tiešais tulkojums. Turklāt multimediālā scenogrāfija ļauj strauji mainīt notikumu attīstību. Gluži kā ziņu sižeti, pēc kuriem skatītājs izdara pats savu secinājumu.

14. un 15.septembrī "Dzīvības kvota" tiek izrādīta Jūrmalas kultūras centrā un gaidāms, ka drīzumā izrāde atceļos arī līdz kādai no Rīgas skatuvēm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti