Rīta Panorāma

Izstāde DVĪŅU PARADOKSS skatāma Rīgas Mākslas telpā

Rīta Panorāma

Latvijā izveido tiešsaistes šaha apmācību platformu

Intervija ar Rihardu Leperu

Jūrmalā būs skatāma Maskavas un Latvijas mākslinieku veidota teātra izrāde «Pīķa dāma»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Starptautiska mākslinieku komanda “Teatro Fabrica” skatītājiem Dubultos piedāvās izrādi“ Pīķa dāma” pēc Aleksandra Puškina stāsta motīviem aktieru Riharda Lepera, Marata Efendijeva un Janas Lutes izpildījumā, informēja “Teatro Fabrica” pārstāvji.

Šovasar Dubultos vasarnīcā, kas atrodas piecdesmit metrus no jūras, būs skatāms “Pīķa dāmas” iestudējums pēc Puškina stāsta motīviem – tā būs dramatiska izrāde ar operas un horeogrāfijas elementiem. Izrādi veidojusi radošā grupa no Maskavas – režisore Marija de Valukofa, scenogrāfs Jevgeņijs Ricess, komponists Vladimirs Beļuncovs un dizainers Igors Guruvičs, kā arī latviešu mākslinieki – aktieri Rihards Lepers, Marats Efendijevs un Jana Lute.

Izrādes autori, aicinot uz vasaras teātri “Fabrica”, stāsta: “Pēc gandrīz pusgadsimta pārtraukuma ideja par vasaras teātra sezonas atdzimšanu tiks iemiesota tieši Jūrmalā. Pagājušā gadsimta sākumā Pēterburgā, tāpat kā Maskavā, šāda iecere bija nozīmīgs notikums galvaspilsētas kultūras dzīvē. Nelielos paviljonos spēlēja slavenie aktieri, dziedātāji, mūziķi. Teātra mākslas cienītājiem bija liela izvēle – netālu no Pēterburgas tika izmētāti aptuveni divi desmiti teātru. [..] Pirmā eksperimenta iniciatore bija Lubova Bloka, dzejnieka sieva. Viņai bija ideja organizēt vasaras teātri, kas nav apgrūtināts ar finansiālām saistībām un kur varētu brīvi strādāt. Atraduši lielu pamestu vasarnīcu Somu līča krastā un iemitinājušas tajā biedrības dalībniekus – māksliniekus, aktierus, mūziķus.”

"Izskatās tas viss katru reizi kā patīkams pārsteigums, un savā ziņā tas ir avangardisms. Tā būs izrāde, tas būs Puškins, turklāt oriģinālvalodā," sarunā ar LTV raidījumu "Rīta Panorāma" atzina aktieris Rihards Lepers. Viņš norādīja, ka t.s. "villu teātri" jeb "vasarnīcu teātri" bija populāri senākos laikos - cilvēki sanāca kopā un skatījās profesionālu mākslinieku izrādes.

Izrādes notiks 29., 30., 31. jūlijā, kā arī 1. un 2. augustā Jūrmalā, Dubultos, privātās telpās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti