Kultūras ziņas

Vācu režisors atgriežas filmēt Rīgu

Kultūras ziņas

Kustība "Free Riga 2014"

Vai kamerzāle "64 krēsli" izveidota nelikumīgi?

Juris Millers: Teātris «64 krēsli» darbu turpina

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Vēl tikai pirms piecām dienām ar režisores Gaļinas Poliščukas jauno izrādi „Face Book. Post scriptum", tika atklāta kamerzāle „64 krēsli", bet Rīgas pilsētas būvvalde pieprasa tās darbību pārtraukt. Savukārt teātra izveidotājs Juris Millers norāda, ka neviens rīkojums un lēmums nav saņemts, tāpēc teātris darbību turpinās.

Būvvalde secinājusi – teātra kamerzāle daudzdzīvokļu ēkas dzīvoklī ierīkota nelikumīgi un rada bažas par izrāžu apmeklētāju un mājas iedzīvotāju drošību.

Šajā gadījumā nav saskaņota nekāda būvniecības dokumentācija, ir konstatēts, ka veikta pavaļīga būvniecība, starpsienu demontāža.. Tāpat ugunsdrošības dienests ir konstatējis būtiskus pārkāpumus, kas šajā patvaļīgajā teātrī nav ievēroti.

Savukārt producents Juris Millers, kas šo projektu īstenojis pēc savas personiskās iniciatīvas un par saviem līdzekļiem, pārmetumus noraida un runas par teātra slēgšanu sauc par pārspīlētām.

Millers norāda, ka no viena neapmierināta kaimiņa sūdzības ir uzpūsts skandāls. Rīgā un Latvijā ir daudzi šādi gadījumi, kas līdzīgi, un tajos nekad nekādi saskaņojumi ar būvvaldi, ne ugunsdzēsējiem nav bijuši nepieciešami, arī JRT teātris ar Alvi Hermani priekšgalā ir iestudējuši izrādes Rīgas dzīvokļos.

Teātris darbu turpina, jo neesmu saņēmis nevienu ne rīkojumu, ne lēmumu par darbības apturēšanu, jo uzsveru, nekas no spēkā esošās likumdošanas nav pārkāpts," saka Juris Millers.

Savukārt, režisore Gaļina Poliščuka, kuras izloloto „Teātra observatoriju" Kongresu namā reiz jau slēdza, paļaujas uz producenta Millera solījumiem, ka viss būs labi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti