Jūnijā Dailes teātrī notiks Maskavas teātra «Sovremeņņik» viesizrādes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Jūnija sākumā, 5.jūnijā un 6.jūnijā, Dailes teātrī notiks Maskavas teātra „Sovremeņņik” viesizrādes, kuru laikā Rīgā būs skatāma viena no teātra veiksmīgākajām izrādēm - komēdija „Laimīgu Jauno gadu!”, informēja festivāla „Baltijas pērle” rīkotāji.

Kritiķi šo izrādi savos vērtējumos vienprātīgi atzinuši kā kinofilmu „Likteņa ironija” un „Rudens maratons” cienīgu veikumu.

Izrādes autors un režisors ir Rodions Ovčiņņikovs, bet galvenajās lomās piedalās Sergejs Garmašs, Leonīds Jarmoļņiks, Nikolajs Popkovs, Viktorija Romaņenko, Darja Belousova, Nikolajs Gļinskis un Viktors Tulčinskis.

Stāsta sižets ir kā sadzīviska saruna virtuvē - vienlaikus vienkāršs un sarežģīts. Dažas stundas pirms Jaunā gada iestāšanās nejauši satikušies divi seni draugi - krievs un ebrejs, no kuriem viens ir provinciālis, bet otrs - maskavietis. Viens ir veiksmīgs televīzijas raidījuma vadītājs, otrs - mazpazīstams aktieris, kurš nu jau vairākus gadus svētku laikā piepelnās kā Ziemassvētku vecītis. Pirms nieka trīsdesmit gadiem viņi kopā mācījās teātra mākslas augstskolā, viss bija tik skaidrs un saprotams.

Lai arī „Laimīgu Jauno gadu!” galvenokārt izspēlē tuvu draugu duetu, abu tēlu raksturi pilnībā atklājas tikai tad, kad uz skatuves parādās otrā plāna varoņi - kritiķis Beļskis aktiera Nikolaja Popkova atveidojumā, kara veterāns Vladimirs Suvorovs un vienkārši cilvēks, spēlē Aleksandrs Kahuns. Iestudējumā piedalās arī viena no slavenākajām „Sovremeņņik” aktrisēm Čulpana Hamatova.

Izrādes muzikālo pavadījumu ierakstījuši izcilie Krievijas mūziķi Jurijs Bašmets, Deniss Macujevs un Igors Butmans.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti