JRT uz divām nedēļām pārtrauc izrādes, jo aktierim konstatēts Covid-19

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Saistībā ar to, ka vienam no Jaunā Rīgas teātra (JRT) aktieriem konstatēts Covid-19, teātris no 10. oktobra uz divām nedēļām pārtrauks izrāžu spēlēšanu, liecina JRT ieraksts sociālajā tīklā "Facebook".

Saslimušais aktieris atļāvis izpaust savu vārdu. Tas ir Jevgēnijs Isajevs.

"Rūpējoties par savu skatītāju drošību, paziņojam, ka izrādes atsāksim spēlēt no 25. oktobra. Jevgēnijs Isajevs pēdējo reizi izrādēs piedalījās 30. septembrī un kopš tā laika teātra telpās nav bijis. Tātad visiem skatītājiem, kuri kopš tās dienas bijuši JRT, iemesla satraukumam nav," vēsta JRT.

9. oktobra rītā aktieris ieradās uz mēģinājumu, taču sajutās slikti un uzreiz tika nosūtīts uz analīzēm, kuras apstiprināja infekciju.

Atcelto izrāžu biļešu īpašniekiem par turpmāko ziņos atsevišķi.

KONTEKSTS:  

Latvijā 10. jūnijā beidzās 12. martā izsludinātā ārkārtējā situācija jaunā koronavīrusa ierobežošanai. Vīruss joprojām cirkulē, un pret to nav nedz zāļu, nedz vakcīnas.

Situācija vasarā bija stabila, bet septembra beigās saslimstība strauji pieauga, un 14 dienu kumulatīvais Covid-19 saslimšanas gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju pārsniedzis 25 gadījumus.

Reaģējot uz slimības izplatību, valdība nolēma, ka sejas aizsargmaskas sabiedriskajā transportā no 7. oktobra ir obligātas, izņēmumi ir 13 gadus nesasnieguši bērni un personas ar veselības problēmām. Valdība aicina arī visus iespēju robežās strādāt attālināti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti