Kultūras ziņas

Kino ļaudis gatavojas Latvijas simtgadei

Kultūras ziņas

Rīgā viesojas Emmy laureāts režisors M. Herings

Maija Apine spēlē izmeklētājos JRT

JRT top Maijas Apines iestudējums «Mīļais melis. Ne šovs»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Jaunā Rīgas teātra (JRT) Mēģinājumu zālē 5. novembrī notiks režisores Maijas Apines iestudējuma „Mīļais melis. Ne šovs” pirmizrāde. Izrādes idejas un telpas autore ir Maija Apine.

Jauniestudējums „Mīļais melis. Ne šovs” ir turpinājums Maijas Apines monoizrādē – lekcijā „Boms pret Boru” iesāktajai revīzijai mūsu priekšstatos par pašu realitātes dabu. Šoreiz tas būs muzikāls detektīvs – spēle izmeklētājos, kuras mērķis ir identificēt un atmaskot cilvēces vissenāko, visviltīgāko pretinieku. Ar dažādu autoru darbu fragmentu, sižetu un tēlu palīdzību aktieri Maija Apine un Ivars Krasts mēģinās noskaidrot, kurš tad īsti mūs izdzina no Paradīzes...

"Apskaidrotais Mehers Baba teicis: „Patiesība ir ļoti vienkārša, bet ilūzija to padara neiedomājami juceklīgu un sapiņķerētu.” Mēs centīsimies nesarežģīt vēl vairāk šo jau tā bezgala saputroto lietu. Gluži otrādi – noņemsim jau esošos ilūziju plīvurus un izkliedēsim dažu labu mītu, uzdodot netaktiski elementārus jautājumus – pat tādus, kurus sabiedrībā nav pieņemts uzdot. Mēs mēģināsim atbildēt uz tiem pavisam godīgi,” skaidro Maija Apine.

Uz tuvākajām izrādēm - 6., 25. un 26. novembrī biļetes izpārdotas. Pēc tam izrāde skatāma 30. novembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti