JRT sola anulēt negodprātīgu pārpircēju internetā izliktās biļetes uz izrādi «Brodskis/Barišņikovs»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Jaunais Rīgas teātris (JRT) vērš biļešu pircēju uzmanību, ka JRT biļešu tālākpārdošana un izmantošana komerciālos nolūkos ir aizliegta, un teātris aicina skatītājus izvērtēt augsto riska pakāpi, iegādājoties nedrošu preci ārpus JRT biļešu tirdzniecības vietām.

Paziņojumā teātra mājaslapā norādīts, ka gadījumos, kad JRT administrācija konstatēs rupjus JRT biļešu pirkšanas un lietošanas noteikumu pārkāpumus ar nolūku gūt peļņu, tai skaitā, piedāvājumus "www.ss.lv" vai citās publiski pieejamās tirdzniecības vietnēs ar paaugstinātu cenu, JRT patur tiesības atcelt biļešu pirkuma darījumu, nekavējoties atgriežot pircējam biļetes vērtību.

Teātra pārstāvji atgādina, ka vienīgās oficiālās biļešu tirdzniecības vietas ir JRT kase un JRT biļešu interneta veikals "www.biletes.jrt.lv". Pērkot biļetes ārpus šīm oficiālajām biļešu tirdzniecības vietām, biļešu iegāde ir pircējam nedroša, jo internetā iegādātās biļetes var būt kopētas neierobežotā skaitā. Šādā gadījumā tikai pirmais skatītājs, kurš uzrādīs biļeti tiks ielaists skatītāju zālē, bet pārējās šīs konkrētās interneta biļetes izdrukas JRT biļešu kontroles sistēma automātiski identificēs kā nederīgas.

Teātris neuzņemas atbildību par ārpus oficiālās JRT tirdzniecības sistēmas nopirkto biļešu derīgumu.

JRT reklāmas un sabiedrisko attiecību speciāliste Daiga Bināne aģentūrai LETA minēja, ka teātris jau ir sazinājies vairākiem cilvēkiem, kuri "ss.lv" mēģina tirgot izrādes biļetes. Biļešu pārdevēji tiek aicināti teātra biļetes internetā nepārdot. Bināne akcentēja, ka teātris seko līdzi gan notiekošajam sludinājumu portālos, gan sociālajos tīklos.

Jau ziņots, ka JRT jauniestudējums "Brodskis/Barišņikovs" ar slaveno aktieri un baletdejotāju Mihailu Barišņikovu galvenajā lomā sabiedrībā ir raisījis lielu ažiotāžu. Sākoties biļešu pārdošanai, uz izrādi biļetes tika izķertas jau pirmajā dienā. Savukārt tagad sludinājumu serverī "ss.lv" atrodami sludinājumi gan ar vēlēšanos iegādāties biļetes uz šo izrādi, gan arī par to pārdošanu. Internetā piedāvāto biļešu cenas svārstījās amplitūdā no 60 līdz 300 eiro, tiesa gan, dārgāko biļešu pārdevēji par savu nosaukto cenu piedāvā iegādāties divas biļetes.

Režisora Alvja Hermaņa veidotā izrāde "Brodskis/Barišņikovs", kas iestudēta sadarbībā ar Barišņikovu, savu pirmizrādi piedzīvoja 15.oktobrī. Nobela prēmijas laureātu dzejnieku Josifu Brodski un leģendāro mākslas personību Barišņikovu saistīja cieša draudzība, kas ilga 22 gadus līdz pat Brodska nāvei 1996.gadā. Tagad abi atkal satiksies uz skatuves režisora Hermaņa iestudējumā. Šajā īpašajā teatrālajā piedzīvojumā Barišņikovs interpretēs Brodska dzeju.

Portālā "Lsm.lv" lasāms izrādes "Brodskis/Barišņikovs" apskats.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti