JRT jaunajā sezonā seši jauniestudējumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Līdzās jau zināmajām izrādēm Jaunais Rīgas teātris (JRT) saviem skatītājiem šosezon piedāvās sešus jauniestudējumus.

Uzsākot jauno sezonu, JRT mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis norāda, ka JRT no citiem atšķir aktieru trupa, un ironizē par Kultūras ministrijas lūgumu izskaidrot teātra māksliniecisko stratēģiju, kas līdz šim esot turēta lielā slepenībā.

Ja tas ir obligāti vajadzīgs, mēs varam viņu arī atskaņot. Mūsu teātra, Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskā stratēģija ir visa universuma pārveidošana un uzlabošana. Ne mazāk,” uzsver Alvis Hermanis.

Starp sezonas jauniestudējumiem būs jaunās dzejnieces un dramaturģes Agneses Rutkēvičas luga “Dzīvnieks” Gata Šmita režijā, kā arī režisores Ineses Mičules “Ilgu tramvajs”, kurā galvenos varoņus atveidos Elita Kļaviņa un Andris Keišs.

Hermanis norāda, ka šis materiāls izvēlēts tieši lielisko aktieru dēļ.

Tikmēr mazajā zālē Māra Ķimele iestudēs izrādi “Dzeja”. Režisore skaidro, ka mūsdienās dzejas rindas pārāk bieži izskan kā proza, tādējādi zaudējot muzikalitāti.

No krievu klasiķu darbiem JRT varēs baudīt Ļeva Tolstoja uz patiesiem notikumiem balstīto “Tumsas varu” – pretstatā iepriekš uzvestajiem populārajiem krievu dramaturgu darbiem Oblomovs un Oņegins, šo lugu cenzūra savulaik pat aizliegusi.

Kā ziņots, 2013./2014.gada sezonu JRT vēl pavadīs vecajās telpās, bet nākamā gada vasarā varētu pārvākties uz pagaidu mājvietu bijušajā tabakas fabrikā Miera ielā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti