JRT jaunajā sezonā plāno vismaz septiņus jauniestudējumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Jaunajā 2014./2015. gada sezonā Jaunais Rīgas teātris (JRT) plāno vismaz septiņus jauniestudējumus, lsm.lv pavēstīja teātra pārstāve Daiga Bināne.

Sezona tiks atklāta 3.septembrī Jaunā Rīgas teātra Lielajā zālē ar režisora Gata Šmita iestudējumu Ļeva Tolstoja „Tumsas vara” jeb „Nadziņš ieķēries – putniņš pagalam”. Lugas pamatā ir patiesi notikumi – luga balstīta uz Tulas guberņas tiesā izskatīto krimināllietu par kāda zemnieka izdarīto noziegumu. Rakstot lugu, Tolstojs apmeklēja notiesāto katorgā. Autoru ne tik daudz interesējusi baisā nozieguma norise, bet gan tas, kā visi tajā iesaistītie varējuši nonākt aiz galējās cilvēcības robežas un vai ir iespējams ceļš atpakaļ.

Izrādes scenogrāfs būs Rūdolfs Bekičs, kostīmu māksliniece – Keita. Jauniestudējumā piedalīsies aktieri: Ivars Krasts, Guna Zariņa, Gundars Āboliņš, Inga Tropa, Alise Danovska, Ģirts Krūmiņš, Baiba Broka, Vilis Daudziņš, Jana Čivžele, Sandra Kļaviņa un Gatis Gāga. 

Savukārt 1.oktobrī JRT Lielajā zālē pirmizrāde būs režisora Borisa Frumina jauniestudējumam Aleksandra Vampilova „Provinces anekdotes”. Izrāde būs par gļēvulību, kas noved pie agresijas, par to, kā vienkāršie cilvēki zaudē cilvēcību. Izrādes varoņu atveidojumu ietekmējuši pašreizējie notikumi Doņeckā un Krimā.

Izrādes māksliniece – Monika Pormale. Lomās: Andris Keišs, Ģirts Krūmiņš, Varis Piņķis, Iveta Pole, Elita Kļaviņa vai Regīna Razuma, Gatis Gāga, Ivars Krasts un Jana Čivžele.

Informācija par citiem JRT 2014./2015. gada sezonas jauniestudējumiem būs pieejama augustā.

Šo sezonu teātris noslēdz ar režisora Gata Šmita izrādes „Dukši” viesizrādēm festivālā "New Plays from Europe 2014" Vīsbādenē Vācijā 27. un 28.jūnijā.

Kā ziņots, Jaunais Rīgas teātris jau viesojies šajā festivālā ar režisora Alvja Hermaņa izrādēm „Garā dzīve” (2004), „Tālāk” (2004), „Zilākalna Marta”(2010) un „Melnais piens” (2012).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti