JRT izrāda «Tumšās alejas» un «Dukšus» festivālos Vācijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Jaunais Rīgas teātris (JRT) ar režisora Vladislava Nastavševa izrādi „Tumšās alejas” un režisora Gata Šmita izrādi „Dukši” jūnijā viesojas starptautiskos teātra festivālos Vācijā, lsm.lv pavēstīja teātra pārstāvji.

No 12. līdz 14. jūnijam izrāde „Tumšās alejas” tiks izrādīta festivālā "Theaterformen" Braunšveigā.

Kopš 1990. gada, kad tika dibināts festivāls, skatītājiem piedāvātas vairāk nekā 240 visdažādāko formu un žanru izrādes, pulcējot māksliniekus no visas pasaules. Kopš 2009. gada festivāla mākslinieciskā direktore ir Anja Dirks.

Savukārt režisora Gata Šmita izrāde „Dukši” no 27. līdz 28. jūnijam būs skatāma festivālā "New Plays from Europe 2014" Vīsbādenē.

"New Plays from Europe" ir viens no lielākajiem un nozīmīgākajiem mūsdienu dramaturģijas festivāliem pasaulē. Festivāla koncepcija ir jaunu, aizraujoši inscenētu un oriģinālvalodā iestudētu lugu meklējumi. Tas ir ne tikai teātra festivāls, bet arī īpaša tikšanās vieta, kur katru otro gadu no vairāk nekā 40 dažādām valstīm tiekas lugu autori, režisori, aktieri, izdevēji, mākslinieki, akadēmiskie eksperti un publika, lai dalītos pieredzē un pasaules uztverē.

Šogad festivālā īpaša uzmanība pievērsta izrādēm, kas atspoguļo un analizē nemierus un sacelšanās dažādās Eiropas valstīs (Turcija, Ungārija, Itālija, Spānija, Zviedrija u.c.), raisot diskusijas par kultūras lomu sabiedrībā, vērtībām un demokrātiju nākotnē.

Festivāla pirmsākumi meklējami Bonnas biennālē 1992. gadā, tā ieceres autori ir Bonnas biennāles ģenerāldirektors Manfreds Beilharcs, kā arī Tankreds Dorsts un Urzula Ēlere. 2004. gadā festivāls pārcēlās uz Vīsbādeni un Frankfurti. 22 savas pastāvēšanas gados festivāls izaudzis līdz apjomīgam notikumam teātra pasaulē.

JRT jau viesojies šajā festivālā ar režisora Alvja Hermaņa izrādēm „Garā dzīve” (2004), „Tālāk” (2004), „Zilākalna Marta”(2010) un „Melnais piens” (2012).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti