JRT dodas viesizrādēs uz Gruziju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Jaunā Rīgas teātra (JRT) izrāde “Garā dzīve” Alvja Hermaņa režijā 31. martā un 1. aprīlī  tiks izrādīta Gribojedova Valsts krievu drāmas teātrī Tbilisi, Gruzijā. Šīs viesizrādes ir iekļautas Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē kultūras programmā.

JRT viesizrādēs uz Gruziju dosies pirmo reizi. Iestudējuma “Garā dzīve” izrādīšanu Tbilisi organizē Latvijas vēstniecība Gruzijā sadarbībā ar Tbilisi pilsētas Kultūras pasākumu centru. Pirmo izrādi, kas notiks 31. martā, apmeklēs Latvijas vēstniecības un tās sadarbības partneru – Tbilisi pilsētas un Tbilisi pilsētas Kultūras pasākumu centra aicinātie viesi, savukārt 1. aprīļa izrādes biļešu ienākumi tiks ziedoti labdarības fondam “Gruzijas solidaritātes fonds”, kas atbalsta bērnus ar onkoloģiskām saslimšanām.

30. martā Tbilisi notiks preses konference, kurā piedalīsies iestudējuma radošā grupa – režisors Alvis Hermanis, māksliniece Monika Pormale un aktieri Guna Zariņa, Ģirts Krūmiņš, Baiba Broka, Vilis Daudziņš un Kaspars Znotiņš.

“Garā dzīve” izrādīta vairāk nekā 40 dažādos teātra festivālos un viesizrādēs Eiropā un citviet pasaulē – Singapūrā, Kolumbijā, Dienvidkorejā, Kanādā un citur.

Jau vēstīts, ka Latvijas prezidentūras ES Padomē kultūras programmu veido apmēram 200 pasākumu visā pasaulē, un tā ir vērienīgākā Latvijas kultūras izcilības prezentācija ārvalstīs kopš neatkarības atjaunošanas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti