JRT ar izrādi «Brodskis/Barišņikovs» dodas uz Izraēlu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Jaunā Rīgas teātra (JRT) izrāde “Brodskis/Barišņikovs” Alvja Hermaņa režijā no 19. līdz 24. janvārim tiks izrādīta Suzannas Delalas centrā Telavivā, Izraēlā.

JRT viesizrādēs uz Izraēlu dodas pirmo reizi, savukārt Mihails Barišņikovs Suzannas Delalas centrā viesojies jau vairākkārt.

Suzannas Delalas centrs dibināts 1989. gadā ar Delalu ģimenes fonda atbalstu, godinot viņu agri mūžībā aizgājušo meitu Suzannu. Papildu atbalstu centra dibināšanai sniedza Telavivas pašvaldība, Telavivas fonds, kā arī Izraēlas Kultūras un izglītības ministrija, kas joprojām ir galvenie centra finansiālie atbalstītāji.

Suzannas Delalas centrs ir mājvieta vairākām dejas kompānijām. Tas piedāvā skatītājiem Izraēlas un ārvalstu laikmetīgās dejas trupu iestudējumus, kā arī festivālus, kas izceļ dažādiem reģioniem raksturīgus deju stilus, piemēram, flamenko, indiešu klasiskā deja, Ķīnas tradicionālā un laikmetīgā deja u.c.

Jau vēstīts, ka iestudējums “Brodskis/Barišņikovs” pirmizrādi pierdzīvoja 2015. gada 15. oktobrī. Izrādē leģendārā mākslas personība Mihails Barišņikovs interpretē sava drauga, Nobela prēmijas laureāta dzejnieka Josifa Brodska dzeju viņa dzimtajā valodā. Iestudējums ar tekstu un kustību atklāj dzejnieka pasauli, ļaujot līdzpārdzīvot Brodska sarežģīto, lirisko un iedarbīgo vārdu spēli. Iestudējuma scenogrāfe ir Kristīne Jurjāne, gaismu mākslinieks – Gļebs Fiļštinskis. Izrādi JRT veidojis sadarbībā ar "Baryshnikov Productions".

Iestudējums “Brodskis/Barišņikovs” tika iekļauts Borisa un Ināras Teterevu mākslas programmā "Tête-à-Tête", kas noritēja no 11. septembra līdz 30. oktobrim, piedāvājot sabiedrībai Eiropas mēroga laikmetīgās kultūras notikumu sēriju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti