Jēkabpilī viesosies Latvijas Nacionālais balets

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

1.novembrī plkst. 17 Krustpils kultūras namā ar kamerizrādēm “Marijas sapnis” un “Tango plus” viesosies Latvijas Nacionālā baleta trupa. Horeogrāfiski un sižetiski spilgtās viencēliena izrādes apvieno inteliģentu humoru, emocionālu spriedzi un kaislības.

Moderno un jautro baleta izrādi "Marijas sapnis" radījis čehu horeogrāfs Petrs Zuska, kurš iedvesmu smēlies klasiskajā „Pas de Quatre", kas savulaik tika sacerēts četrām 19.gadsimta dižākajām balerīnām. Petra Zuskas horeogrāfijas tiek uzvestas uz daudzām skatuvēm - sākot no Kopenhāgenas līdz Briselei, no Sanktpēterburgas līdz Pertai. Tās raksturo smalki pārdomāts un trāpīgs saturs, inteliģents humors, kā arī tonāla un emocionāla spriedze.

Izrādē Petra Zuska horeogrāfija, Cēzara Punji un Kamila Sensansa mūzika, solisti - Viktorija Jansone, Arturs Sokolvs, Ringolds Žigis, Pāvels Bartuls, Andris Pudāns.

Baleta izrāde “Tango plus” ļauj apceļot visu pasauli viena daudzkrāsaina vakara laikā. Tā stāsta par vīrieti un sievieti, melanholiju, apceri, idvesma un dzīves pulsāciju.

Izrādē Mauricio Vainrota (Argentīna) horeogrāfija, Astora Piacollas mūzika, solisti - Elza Leimane-Martinova, Baiba Kokina, Juka Miake-Sokolova, Jolanta Lubeja, Raimonds Martinovs, Arturs Sokolovs, Viktors Seiko, Antons Freimans un citi Latvijas Nacionālā baleta mākslinieki.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti