Rīta Panorāma

Zīle pieļauj, ka prezidents var atgriezt likumu par uzturēšanās atļaujām

Rīta Panorāma

Nolans: "Katrs dzīves mirklis sākas no lieliskas iespējas"

Intervija ar Sergeju Jēgeru

Jēgers: «M.Butterfly» ir ieturēta burvīgās gaumes robežās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Dailes teātra izrādē „M. Butterfly" kontrtenoram Sergejam Jēgeram paredzēta pat atkailināšanās uz skatuves, taču, kā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" norāda pats mākslinieks "viss ir tik burvīgās gaumes robežās, ka ir patīkami skatīties un klausīties".

Sergejs  Jēgers norāda, ka jūtoties gandarīts par iespēju būt kopā ar profesionāliem teātra aktieriem uz Dailes teātra skatuves.

„Izdarīts ir milzīgs darbs. Es ceru, ka būs ārkārtīgi liels gandarījums visiem, kuri šo izrādi redzēs," uzsver mākslinieks, kurš izrādē ir Song Lilingas alter ego lomā. Gatavojoties izrādei, Jēgeram nācies iemācīties divas dziesmas ķīniešu valodā, bet uz skatuves viņam jāatkailinās.

Savā ziņā tā ir tāda pilnīga dvēseles atkailināšanās. Arī fiziska atkailināšanās, ko var redzēt uz skatuves, bet tas viss ir tik burvīgās gaumes robežās, ka ir patīkami skatīties un klausīties," par savu lomu un izrādi kopumā saka Jēgers, iedrošinot skatītājus noskatīties izrādi.

"Galvenais, kas mani fascinēja, ir tas, ka lugas pamatā ir patiess stāsts. Stāsts ir skumīgs, smeldzīgs, sāpīgs un satricinošs. Mūzika prevalē kaut kādā mērā, arī augstāk par runāto vārdu. Tas parasti cilvēku aizkustina," skaidro Jēgers.

Dziedātājs atzīstas, ka "MadamaButterfly" ir viņa mīļākā opera  varbūt arī tāpēc, ka to dzied izcilā dīva Inese Galante.

"Esmu iemīlējis šo operu, pateicoties viņai. Oriģinālā operas mūzika skan arī šajā izrādē, kurā ir iespēja redzēt profesionālus dramatiskā teātra aktierus un izcilu aktierspēli un dzirdēt īstu opermūziku," uzsver Jēgers.

Pēc piecām "M.Butterfly" izrādēm Jēgers dosies pārstāvēt Latviju valsts svētkos un sniegt arī solokoncertu Hāgā, tūlīt pēc tam – Taškentā

Kā vēstīts, "M.Butterfly" pirmizrāde Dailes teātra Lielajā zālē piedzīvos 8.novembrī. Jauniestudējumā lomas atveido Juris Žagars (Renē Galimārs), Dainis Grūbe (Song Lilinga), Ģirts Ķesteris (Marks), Lilita Ozoliņa (Biedrene Čina), Vita Vārpiņa (Helga), Kristīne Nevarauska (Renī), Ilze Ķuzule-Skrastiņa (Meitene no žurnāla), Juris Bartkevičs (Manuels Toulons) un Pēteris Gaudiņš (Tiesnesis). Izrādē piedalīsies kontrtenors Sergejs Jēgers (Song Lilingas alter ego).

Līdzās režisorei Laurai Grozai-Ķiberei radošajā komandā darbojas scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa, horeogrāfe Inga Krasovska, komponists un aranžējumu autors Kārlis Auzāns, kā arī gaismu mākslinieks Jevgeņijs Vinogradovs (Krievija). Lugu no angļu valodas tulkojusi Evita Mamaja.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti