Kultūras ziņas

Kārlis Kazāks pieskandina Ziepniekkalnu ar stāstiem un dziesmām

Kultūras ziņas

Koncertuzvedums "Dziesma dejo. Deja skan"

Baleta zvaigznes Jūrmalā jau 22. reizi

Jauno un aktuālo dejas pasaulē atklāj festivāls «Baleta zvaigznes Jūrmalā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Lai Latvijas skatītājus iepazīstinātu ar pavisam jaunu un pasaulē aktuālu horeogrāfiju, Dzintaru koncertzālē 5. un 6. augustā jau 22. reizi notiks starptautiskais festivāls "Baleta zvaigznes Jūrmalā". Tas piedāvās gan kamerformāta darbus, gan tradicionālo galā koncertu ar solistiem no dažādām valstīm, tostarp Ukrainas.

5. augustā festivāla "Baleta zvaigznes Jūrmalā" skatītāji varēs piedzīvot kamerformāta priekšnesumus Mazajā zālē. Īpaši gaidīts ir iestudējums "Jūlijas jaunkundze", par kuru festivāla "Baleta zvaigznes Jūrmalā" mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis teic: "Pagājušajā gadā Lībekā piedzīvoja pirmizrādi "Jūlijas jaunkundze" pēc Strindberga darba motīviem. Un es redzēju ierakstu, man tas likās ļoti interesanti, mēs domājām veidu, kā to parādīt šeit."

Iestudējumā ar dzīvo mūziku satiksies dejotāji Anna Laudere un Elza Leimane, kā arī Edvins Revazovs un Antons Freimans.

Koncerta pirmajā daļā būs divi darbi – Revazova "Baltais klusums" un Marko Gekes "Ugunsputns". Savukārt 6. augustā uz Dzintaru Lielās skatuves būs festivāla galā koncerts, un uz skatuves kāps gan Latvijas vadošie baleta solisti, gan viesi no ASV, Ķīnas, Vācijas, Šveices un Ukrainas. "Kā parasti es cenšos iepazīstināt mūsu skatītājus ar jaunu, aktuālu horeogrāfiju, kas ir topā pasaulē pašlaik, kas Latvijā nav redzēta, un darbus, mūžīgo klasiku virtuozā izpildījumā, ko arī vienmēr mūsu skatītāji grib redzēt," skaidro Leimanis. 

Tiks izrādīti arī Džona Noimaijera, Marko Gekes, Kristofa Pastora, Lukas Jervi, Radu Poklitaru, Edvida Revazova un Elzas Leimanes horeogrāfijas darbu fragmenti, un festivāla veidotāji cer, ka publika, kā allaž, būs apmierināta. "Šeit ir kaut kāda īpaša atmosfēra. Es nezinu, vai operā tas zelts un samts visu to iespaido, visi tādi sterili un klusi, bet nu šeit publika ļauj vaļu emocijām jau no paša sākuma," stāsta Leimanis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti