Kultūras ziņas

Šogad pie Raiņa mazāk cilvēku

Kultūras ziņas

Rēzeknes Gors atdzīvojas baroka skaņās

Improvizācijas teātri atklāj sezonu

Jauno sezonu pilnīgi jaunā sastāvā sāk KIT

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Jauno sezonu Karaliskais improvizācijas teātris (KIT) sāks pilnīgi jaunā sastāvā, ar jaunu izrādes formātu, bet pamatprincips paliks tas pats vecais – mocības tiem, kas uz skatuves, un smiekli zālē.

Šosezon izrādes, kā ierasts – divās daļās, bet pirmajā bez tīras improvizācijas arī iestudēti skeči un video par pagājušā mēneša spilgtākajām aktualitātēm.

Viena no Līvu akvaparkā esošajām trubām tiks pārsaukta Keitas Midltonas vārdā, un katram šīs trubas izmantotājam būs iespēja iejusties mazā prinča ādā un mēģināt izspraukties cauri šai trubai līdz pat brīdim, kamēr arī viņš ierauga gaismu.

Improvizācijas teātra vadītājs un guru, kā viņu sauc pārējā trupa, Jānis Skutelis stāsta – cilvēki improvizāciju bieži jauc ar parastu jokošanos. Patiesībā ir ap simt dažādu improvizēšanas formu.

Mēs stāstām stāstus. Tas, ka viņi sanāk smieklīgi, sanāk smieklīgi nevis tāpēc, ka mēs jokotos vai mēs esam nenormāli asprātīgi, tas ir tāpēc, ka tas rodas šeit uz vietas, tas, ko tev tās smadzenes izstrādā un ko viņas tev piedāvā teikt vai neteikt, tas ir pats par sevi kolosāli, un skatītāji zālē – viņi redz pilnīgi citu stāstu,” norāda KIT vadītājs Jānis Skutelis.

No jau ierastās karaliskās svītas šosezon uz skatuves kāps tikai pats Skutelis, bet viņam izdevies sapulcināt jaunu komandu, un radošās nometnes laikā visi gluži labi saspēlējušies. Radio „SpinFM” balss Nauris stāsta – sākumā gan bija bail nebūt gana smieklīgam.

„Tu esi pieradis, ka tu savā kompānijā varbūt tas komiķis, kas stāsta visvairāk stāstus. Tad, atnākot uz improvizācijas teātri, tu satiec sevi reiz pieci,” atzīst KIT aktieris Nauris Brikmanis. "Es pats dzīvē laikam visu laiku improvizēju, arī universitātē es daudz improvizēju, un, pateicoties tam, ka es spēju runāt un neapstāties, tad es tā arī ieguvu savu bakalauru.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti