Jaunieši iestudējuši tiešsaistes izrādi par skolu sistēmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

2. maijā plkst.12.00 pirmizrādi piedzīvos jauniešu teātra studijas “Kāpnes” digitalizētā seriālluga “Augšup pa lejupejošām kāpnēm” pēc Belas Kaufmanes romāna motīviem. Izrāde video formātā būs pieejama vietnē “Youtube”, kā arī jauniešu teātra studijas “Kāpnes” mājaslapā, informēja studijas pārstāvji.

Seriālluga “Augšup pa lejupejošām kāpnēm” ir eksperimentālās jauniešu teātra studijas “Kāpnes” veidota tiešsaistes izrāde, kas tapusi, izmantojot platformu “Zoom”. Kā norādīja izrādes viedotāji, izrāde atspoguļo skolu sistēmas traģikomisko birokrātiju 60. gadu Ņujorkā, vienlaikus atjautīgi velkot paralēles ar mūsdienu mācību procesu, kas noris pārsvarā attālināti.

"Seriāllugas pamatā ietvertās skolēnu un skolotāju likstas ir aktuāls mūsdienu atspoguļojums ne tikai digitalizētā formāta dēļ, bet arī skolēnu un skolotāju savstarpējo attiecību un attieksmes dēļ. Notikumu centrā ir jauna un ambicioza angļu valodas un literatūras skolotāja, kas nupat kā sākusi darbu vienā no vairākām Ņujorkas zemāko sociālo slāņu skolām," vēstīts izrādes pieteikumā.

Teātra studija “Kāpnes” savu darbību sāka 2020. gada janvārī, un tās sastāvā ir vairāk nekā 20 entuziastiski, teātri mīloši jaunieši vecumā no 16–23 gadiem. Līdz šim nozīmīgākais jauniešu apvienības projekts ir izrādes “Gaidot Bodžanglu” iestudējums pēc Olivjē Burdo romāna motīviem, kas pirmizrādi piedzīvoja 2020. gada 15. augustā Viesturdārzā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti