Jaunie teatrāļi veido iestudējumu «Pietura»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Teātra organizācija “ZONA projects”, kurā apvienojušies Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA), Latvijas Mākslas akadēmijas un Kultūras koledžas topošie skatuves mākslas profesionāļi, piedāvā savu nākamo izrādi, kurai dots nosaukums "Pietura".

Iestudējuma „Pietura” pirmizrāde notiks LKA Latvijas Kultūras koledžā 15.aprīlī plkst. 19.

Izrādes „Pietura” dramaturģisko materiālu veidojis Edgars Niklasons, kurš rakstīšanas procesā kopā ar projekta radošo komandu apceļoja Latvijas ciematus, lai iepazītu vietējos jauniešus, viņu komunikāciju un vidi, kurā viņi uzturas. Gūtie iespaidi palīdz izrādi veidot kā realitātes spoguli jauniešu ikdienai, sevis meklējumiem un noteikumiem, pēc kuriem viņi dzīvo.

Izrādē darbojas četri jaunieši, kuri visdrīzāk nekad nesatiktos, ja nedzīvotu nomaļā lauku ciematā, kur pietura ir ne tikai transporta gaidīšanas vieta, bet centrs, kurā satiekas realitāte, tiek veidoti nākotnes plāni vai vienkārši aizmirsta dzīve. Vai ir jēga izkāpt no savas komforta zonas un veidot savu dzīvi lielpilsētā, vai vienkārši samierināties ar to, kas esi un varu, kura tev pieder ciemā?  Stagnācija vai tomēr  bailes no nezināmā?

Melānijas Dubras režija, Krišjāņa Elvika scenogrāfija, kostīmu māksliniece – Sanda Feldberga. Lomās – Laura Atelsone, Klāvs Mellis, Uldis Sniķers, Āris Matesovičs.

Nākamās izrādes – 16.aprīlī, 13.maijā un 14.maijā LKA Latvijas Kultūras koledžā. Izrādē tiek smēķēts un lietota necenzēta valoda!

Jau vēstīts, ka šī gada februārī "Zona projects" debitēja ar izrādi "Lūdzu".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti