Rīta Panorāma

Intervija ar labklājības ministru Uldi Auguli

Rīta Panorāma

Intervija ar premjerministri Laimdotu Straujumu

Pēc pāris mēnešiem jau aktiera diploms

Jaunie aktieri spēlēs «Skroderdienas Silmačos»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas Kultūras akadēmijā (LKA) drīz būs aizritējuši kārtējie četri gadi, kas jāpavada aktiermākslas profesijas apguvē. Būt aktierim vilinājums ir tik liels, ka jaunie ir gatavi no rīta līdz vakaram mēģināt diplomdarba izrādes un rādīt tās arī skatītājiem. Pēdējā diplomdarbu izrāde "Skroderdienas Silmačos" vēl top, bet jau ceturtdien, 23.aprīlī, Kalnciema kvartālā Rīgā būs iespēja noskatīties jauno aktieru izrādi "Trīs stāsti".

Rūdolfa Blaumaņa "Skroderdienas Silmačos" spēlējuši vai visi topošie aktieri. Tā ir luga, kur katrs var atraisīties pēc sirds patikas. "Skroderdienas Silmačos" ir pēdējais lielo mēģinājumu laiks pirms aktiera diplomu saņemšanas LKA.

"Man tas patīk. Protams, būs ko strādāt. Tās, manuprāt, ir tās jautrās lomas," saka LKA Dramatiskā teātra aktiermākslas diplomands Eduards Johansons. "Labas raksturlomas, kur varēs izālēties un izpēlēties. Man šķiet, tas būs ļoti labs mēģinājumu process, interesants, jautrs," kolēģi papildina topošā aktrise Samira Atgazalova.

Diplomdarba izrādi "Skroderdienas Silmačos" iestudē režisore Anna Eižvertiņa. Viņa savus studentus mīļi sauc par saviem bērniem.

"Es pati par sevi esmu draiska meitene. Man šķiet, es būšu nenormāli aktīva. Vienīgā problēma - Ieviņai ir četrpadsmit gadi, bet man gribētos, lai viņai būtu sešpadsmit, lai viņa jau nedaudz parādītos ar savu sievišķību," par atveidoto varoni saka LKA Dramatiskā teātra aktiermākslas diplomande Marija Leinarte.

Savukārt Antonijas lomā iejutīsies topošā aktrise Ilze Āboliņa. "Kursa ietvaros pirmā galvenā loma, sakrīt ar pēdējo darbu. Cerams, nesalaidīsim dēlī visu," viņa teic.

Teātru afišās jau pamanāmas jauno aktieru diplomdarbu izrādes. Ceturtdien, 23.aprīlī, Kalnciema kvartālā Rīgā jaunie aktieri spēlēs asprātīgu izrādi "Trīs stāsti" pēc Andrusa Kivirehka darbu motīviem. Iestudējums sākotnēji tapis kā LKA Dramtiskā teātra aktiermākslas studentu skatuves runas eksāmens. Izrādi iestudējis režisors Varis Piņķis.

"Lietas nav aprakstītas tieši, un katrs lasītājs var uztvert, kā viņš to vēlas - dziļāk, ne tik dziļi, virspusēji. Autors varbūt pat nav domājis sākotnēji kaut kādas lietas, rakstīdams šo. Šie stāsti man šķiet ļoti ironiski," pauž LKA Dramatiskā teātra aktiermākslas diplomands Āris Matisovičs.

Visu diplomdarbu izrāžu nedēļa sāksies 31.maijā. "Kaut kādā ziņā, protams, tas ir atvieglojums, ka četri gadi būs pagājuši, bet ir arī liels uztraukums par to, kas būs. Tomēr gribas pabeigt ar godu," neslēpj LKA Dramatiskā teātra aktiermākslas diplomande Ance Kukule.

Kā jau esam vēstījuši, šis LKA aktieru kurss nav paredzēts konkrētam teātrim, tāpēc daļai jauno aktieru par turpmāko karjeru nav skaidrības.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti