Jaunība, laikmetīgs balets un Vudija Allena komēdija – trīs teātra pieredzes, ko nenokavēt

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Kustību izrāde "Atceries mani" teātrī "Dirty Deal Teatro", "Ņižinskis" Latvijas Nacionālajā operā un baletā un "Centrālparka Rietumi" Čehova teātrī – ko pieredzēt uz Latvijas teātru skatuvēm, iesaka teātra kritiķe Juta Ance Ķirķis.

Jaunība, laikmetīgs balets un Vudija Allena komēdija – trīs teātra pieredzes, ko nenokavēt
00:00 / 03:00
Lejuplādēt

Pagājušajā nedēļā "Dirty Deal Teatro" pirmizrādi piedzīvoja kustību izrāde "Atceries mani", ko veidojusi kustību režisore Elīna Gediņa un laikmetīgās dejas apvienība "SIXTH". "Atceries mani" runā par pārejas posmu no studenta statusa uz jaunā profesionāļa lomu. Kā atbrīvoties no šaubām, kā pierādīt sevi, kā nebaidīties, nonākot vidē, kurā katra mākslinieka panākumi ir paša rokās. Šis stāsts, man šķiet, ir pazīstams arī citu jomu pārstāvjiem, ne tikai māksliniekiem, tāpēc aicinu nebaidīties no laikmetīgās dejas un iet atminēties bezrūpīgos studiju gadus!

Kustību izrāde "Atceries mani"
Kustību izrāde "Atceries mani"

Latvijas Nacionālajā operā un baletā pieredzēju lielisku laikmetīgā baleta izrādi – vācu horeogrāfa Marko Gekes "Ņižinski". Izrāde vēsta par baletdejotāju un horeogrāfu Vaclavu Ņižinski. Tā atklāj Ņižinska dzīves nozīmīgākos brīžus uz skatuves un ārpus tās, parādot ciešo mākslas un neprāta saikni. Izrādē dzirdama Friderika Šopēna un Kloda Debisī mūzika, uz skatuves profesionāli precīzi spīd mūsu baleta solisti, kā Kristaps Jaunžeikars, Antons Freimans, Elza Leimane, Jūlija Brauere u. c. No sirds iesaku noskatīties arī citiem!

“Ņižinskis”
“Ņižinskis”

Tāpat no pagājušās nedēļas uz Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra lielās skatuves dzīvo Vudija Allena luga "Centrālparka Rietumi" Sergeja Golomazova režijā. Režisors saka: "No Vudija Allena parasti sagaida smieklīgus stāstus, un viņš, kā zināms, attaisno cerības. Taču "Centrālparka Rietumi" ir ne tikai ekscentriska situāciju komēdija, bet arī sarkastiska luga – atmaskošana –, un man interesē tieši šo nozīmju slānis." Galvenajā lomā – lieliskā Jekaterina Frolova.

Izrāde “Centrālparka Rietumi” Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī
Izrāde “Centrālparka Rietumi” Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti