Jaunajiem māksliniekiem piedāvā apgūt bērnu un jauniešu teātra specifiku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Valmieras vasaras teātra festivāls no 1. jūnija izziņo pieteikšanos dalībai Bērnu un jauniešu teātra institūtā, kura ietvaros festivāla laikā notiks nedēļu ilga intensīva apmācību programma bērnu un jauniešu skatuves mākslas žanrā. Pieteikties aicināti jaunie profesionāļi vai studējošie dažādās teātra nozarēs, bet īpaši – horeogrāfijā. Pieteikšanās līdz 1. jūlijam, informēja festivāla rīkotāji.

Festivāla nedēļā no 1. līdz 7. augustam jaunajiem māksliniekiem notiks teorētiskas un praktiskas apmācības par bērnu un jauniešu skatuves mākslas specifiku, būs iespēja dalīties pieredzē un noskatīties institūta absolventes izrādi, kā arī dalībnieki strādās pie savas izrādes idejas.

Institūta programma tiek veidota, balsoties uz to profesionāļu ieteikumiem, kas ikdienā strādā ar bērnu un jauniešu auditoriju, uz viņu praktisko pieredzi un metodes pielietojumu dzīvē. Vienam no  jaunajiem māksliniekiem pēc apmācību beigām tiks dota iespēja strādāt un realizēt savu izrādes ieceri nākamā gada festivālā.

Festivāla ietvaros Bērnu un jauniešu teātra institūta programma darbojas jau trešo gadu.

Šogad Valmieras vasaras teātra festivāls notiks no 4. līdz 7. augustam un būs veltīts brīvdomības tematikai, tajā pirmizrādes piedzīvos seši jaundarbi – lielformāta koncerts, opera, 21. gadsimta absurds, dejas iestudējums, veltījums mājām un mītnēm, kā arī izrāde bērniem. Savukārt, programmu papildinās trīs darbi no festivāla iepriekšējiem gadiem, kas ieguvuši skatītāju un profesionāļu atzinību. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti