Jaunajā Rīgas teātrī iestudēta izrāde par Latvijas politisko dzīvi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Jaunajā Rīgas teātrī trešdien, 7.decembrī, notiks pirmizrāde Gata Šmita iestudējumam „Kārkli”. Izrāde pieteikta kā „veltījums Latvijas politiskajai dzīvei, kas sniedz daudz materiāla pārdomām, dusmām un komēdijai”.

Režisors Šmits iepriekš teātra jaunās sezonas preses konferencē sacīja, ka šodienas Latvijas politikā pietrūkst personību, kas spētu skaidri un drosmīgi runāt par valsts problēmām un to risināšanu: „Manuprāt, ir iestājies zināms apstulbums. Un arī inteliģence ne vienmēr adresē šos jautājumus. Kaut kā liekas – ja vēl pirms 10 gadiem bija, piemēram, „Domburšovs”, kur varējām skatīties, kā politiķi nosvīduši spiesti taisnoties, atbildēt uz grūtiem jautājumiem un parādīt vēlētājiem savas sejas, tad šobrīd viss ir kaut kā noreducējies uz paziņojumu sniegšanu, ko bieži vien prese bezzobaini pārpublicē savos izdevumos. Pietrūkst analīzes, pietrūkst sabiedrības prasīšanas no politikas vai kaut kādas klātbūtnes šajā procesā.”

Režisors uzskata, ka ir pienācis brīdis, kad vajadzētu nonākt pie vienotas kopbildes un uzstādīt diagnozi šā brīža situācijai. Mēģināt pārtulkot teātra valodā iemeslus, lai varētu skaidrāk ieraudzīt dažus soļus uz priekšu, kādā veidā valstij būtu jādarbojas tālāk.

Režisors izrādi gatavojis kopā ar aktieriem Gunu Zariņu, Baibu Broku, Kasparu Znotiņu, Andri Keišu un Ģirtu Krūmiņu. Tapšanas gaitā aktieri viesojušies arī Saeimā un vērojuši politiķu darbu.

Gatis Šmits: Latvijas politikā pietrūkst personību, kas spētu skaidri un drosmīgi runāt par valsts problēmām
00:00 / 00:54
Lejuplādēt
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti