Rīta Panorāma

Intervija ar Eiropas Parlamenta priekšsēdētāju Robertu Metsolu

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

"Runāšanās par seksu" – cilvēka vientulības stāsts

Jaunajā Rīgas teātrī gaidāma pirmizrāde «Runāšanās par seksu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

28. oktobrī Jaunā Rīgas teātra Mazajā zālē gaidāma pirmizrāde režisores un aktrises Kristīnes Krūzes iestudējumam – Berlīnes dramaturģes Majas Cades luga "Runāšanās par seksu".

2021. gadā Alvis Hermanis jau iestudēja šīs autores lugu – "Sievietes un vīrieši". "Šī ir jaunākā Cades luga un uzrunā skatītājus ar svaigu XXI gadsimta intonāciju," – tā darbu piesaka Jaunajā Rīgas teātrī, aprakstā norādot arī: "Latviešu teātrim, kas pēdējos divdesmit piecos gados cilvēka seksualitātes tēmu ir pamatīgi pētījis, ielūkojoties tajā no visradikālākajām un arī nežēlīgākajām perspektīvām, pievienojas atbruņojoši cilvēciska saruna, kurā savienojas humors, maigums, izmisums, trauslums un vitāls esības apliecinājums."

"Vienu reizi mēnesī grupiņa cilvēku satiekas, lai runātu par savas dzīves intīmākajiem nostūriem. Seksualitāte ir teritorija, kurā mēs mēdzam būt visievainojamākie. Teritorija, kurā iespējama gan patiesi dziļa tuvība, gan skaudra vientulība. Par to arī izrāde," teikts izrādes aprakstā.

Režisore – Kristīne Krūze. Lomās – Baiba Broka, Vilis Daudziņš, Jana Čivžele, Marija Linarte, Inga Tropa, Ivars Krasts, Jānis Skutelis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti