Rīta Panorāma

Studijā Inese Lībiņa-Egnere (Jaunā VIENOTĪBA) un Dana Reizniece-Ozola (Zaļo un Zemnieku savienība)

Rīta Panorāma

Intervija ar Vjačeslavu Mitrohinu un Aivaru Hermani par jubilejas koncertprogrammu

Kā lai izārstējas no viņas - Lulū? Dailes teātrī pirmizrāde "Lulū"

Jaunajā Dailes teātra izrādē «Lulū» Džilindžers pēta sievietes dabu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Dailes teātra jauniestudējumā – Franka Vēdekinda darbā “Lulū” – režisors  Dž. Dž. Džilindžers pēta sievietes.  Uz galveno varoni – sievieti-eņģeli, sievieti-velnu – nekādas prasības neattiecas, jo viņa uztur vīriešu dvēselē uguni un iegrūž viņus bezdibenī. 

“Par ko tad var plosīties uz skatuves?” retoriski jautā aktieris Dainis Grūbe, izrādē – Alva, un pats atbild: “Par mīlestību. Mīlestību, ilgām, cerībām.”

Jau pirmais vizuālais mirklis, iedegoties prožektoriem, uzbur izrādes “Lulū” glamūru. Scenogrāfa Artūra Bērziņa vidē un Katjas Šahurinas kostīmos darbosies skaistā Lulū – aktrise Ilze Ķuzule-Skrastiņa – un viņas vīrieši. 

“[Varonei piemīt] netverama īpašība – viņa spoguļo vīriešus,” savu tēlu raksturo Ķuzule-Skrastiņa. “Viņa atspoguļo viņus pašus. Viņa kļūst tāda, kādu viņi grib viņu redzēt. Un ar kādiem jutekļiem un maņām viņa to sajūt, tas nav izskaidrojams. Tas ir tas, kas attiecībā pret Lulū vīriešiem šķiet tik ārkārtīgi pievilcīgs.” 

Kas jaunos un spēcīgos vīriešus tā pievelk Lulū – dzīves pabērnā? Viņu atrada uz ielas, viņa dejoja un par naudu izpatika vīriešiem, un labi pazina bada sajūtu. Kā stāsta Dainis Grūbe, izrādē neviens vīrietis nespēj turēties pretī Lulū. Tas arī viņu atšķir no pārējām – Lulū nav standarta sieviete. 

 “Viņa ir ārkārtīgi norūdīta, viņai ir ārkārtīgi bieza āda pret jebkuru ekstremālu situāciju,” piebilst Ķuzule-Skrastiņa. 

Iestudējuma ansamblī kopā strādā vienas paaudzes aktieri. Dailes teātra iestudējumā uz Dailes teātra lielās skatuves pirmoreiz spēlēs arī Andris Bulis. 

Pirmizrāde 21.septembrī uz Dailes teātra Lielās zāles skatuves.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti