Jaunais Rīgas teātris sāk jauno sezonu kā «JRT pie Dzemdību nama»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Jaunais Rīgas teātris (JRT) ievācas savā pagaidu mītnē atjaunotajās Tabakas fabrikas telpās Miera ielā. Pirmā izrāde jaunajā sezonā būs Alvja Hermaņa iestudētā “Marķīze de Sada” 1. septembrī. Jaunajās teātra telpās ierīkotas divas vērienīgas zāles ar 300 un 250 skatītāju ietilpību.

Hermanis: Par JRT sezonas sākšanu jaunajās mājās
00:00 / 00:49
Lejuplādēt
Tāpat jaunajā sezona būs izmaiņas JRT aktieru trupā. Teātra mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis norāda, ka ir krietni samazinājis savas aktivitātes ārzemēs un enerģiju pamatā šobrīd veltīs Jaunajam Rīgas teātrim.

Viņš pastāstīja, ka “uz šo trimdas laiku mūsu teātriem, var teikt, būs cits nosaukums mūsu teātris sauksies “JRT pie Dzemdību nama”.

“Mūsu māja ir tieši pāri ielai Dzemdību namam, un tas arī poētiski metaforiski labi skan, jo tas, kas notiks šos gadus šeit, - kaut kādā ziņā mēs gribam pārdzimt no jauna,” sacīja Hermanis.

“Cik ilgs tas laiks būs, kas būs mums šeit jāpavada to, protams, neviens nezina. Mēs pat nezinām, kad sāksies remonts Lāčplēša ielā. Bet mēs gatavojamies ļoti, ļoti produktīvi pavadīt šos gadus šeit, lai atgrieztos Lāčplēša ielā jau atkal citā kvalitātē,” pauda Hermanis.

Tiek pieļauts, ka bijušās Tabakas fabrikas ēkā teātris aizvadīs vismaz četras sezonas, kamēr ritēs teātra vēsturiskās ēkas Lāčplēša ielā rekonstrukcija.  

Vēl jau teātris tikai pārvācas, un mēģinājumi vēl rit vecajās telpās Lāčplēša ielā un Tabakas fabrikā sāksies tikai nākamnedēļ.

Tabakas fabrikas ēkas pārveide atbilstoši teātra vajadzībām bija sarežģīta, un to tikai daļēji ir izdevies veikt, piemēram, skatuve nav uz paaugstinājuma, tā vietā kā kinoteātrī paceltas skatītāju rindas.  

Kad Jaunais Rīgas teātris atgriezīsies savā vēsturiskajā ēkā Lāčplēša ielā, uz dzīvi Tabakas fabrikas ēkā pārcelsies Latvijas Kultūras akadēmija.

Jau ziņots, ka 27.jūnijā beidzot sākusies gadiem solītā Jaunā Rīgas teātra (JRT) pārcelšanās uz pagaidu mājām Tabakas fabrikā, kamēr vēsturiskā, vairāk nekā gadsimtu senā Lāčplēša ielas ēka tiks rekonstruēta.  

 JRT plānoja pārcelties uz jaunajām telpām jau pagājušā gada augustā, taču vēlāk "Valsts nekustami īpašumi" lauza līgumu ar būvnieku un pārcelšanos nācās atlikt.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti