Jaunais Rīgas teātris izsludina starptautisku projektu konkursu jaunajiem režisoriem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Jaunais Rīgas teātris (JRT) izsludinājis starptautisku projektu konkursu jaunajiem režisoriem “JRT 2.0”, informēja JRT pārstāvji.

Kā skaidroja teātrī, tikai dažus gadus pēc pašreizējās trupas izveidošanas JRT ar izrādi “Revidents” Alvja Hermaņa režijā piedalījās Zalcburgas festivāla “Young Directors Project”, kur izcīnīja galveno balvu. Tas bija konkurss, kurā tika atlasīti jauno režisoru iestudējumi no visas pasaules. Ar šo notikumu sākās JRT un teātra mākslinieciskā vadītāja starptautiskā karjera, kurai 15 gadu garumā sekoja viesizrādes 40 pasaules valstīs un vairāk nekā 200 pilsētās, piedaloties visos pasaules lielākajos teātru festivālos.

Teātra izsludinātais projektu konkurss ar nosaukumu “JRT 2.0” (“Jauno Režisoru Teātris 2.0”) tapis, iedvesmojoties no šīs teātra vēstures.

2022. gada rudenī tiek plānota JRT atgriešanās teātra vēsturiskajās telpās Lāčplēša ielā 25. Pēc renovācijas JRT rīcībā būs trīs teātra zāles – Lielā zāle un divas mazākas ar 300 un 100 skatītāju vietām. Kā norādīja JRT pārstāvji – tas nozīmē, ka teātris iestudēs vairāk jaunu izrāžu sezonā nekā līdz šim. Arī JRT aktieru trupa skaitliski tiks papildināta ar Latvijas Kultūras akadēmijas JRT kursa studentiem, un teātrim būs vajadzīgi arī jauni režisori.

Projektu konkursā var piedalīties Latvijas un ārvalstu jaunie režisori ar savām jauniestudējumu idejām. Pieci labākie priekšlikumi tiks realizēti JRT paspārnē nākamās sezonas gaitā un, atgriežoties Lāčplēša ielas mājā, jauniestudējumi tiks izrādīti atsevišķā teātra festivālā ar nosaukumu “JRT 2.0”.

Galvenā projektu konkursa “JRT 2.0” balva – iespēja iestudēt izrādi uz JRT Lielās skatuves.

Konkursa jauniestudējumu atlases žūrijas komisija būs sešu cilvēku sastāvā: Alvis Hermanis (JRT mākslinieciskais vadītājs), Margarita Zieda (JRT literārās daļas vadītāja), Kaspars Znotiņš (JRT aktieris), Gerds Lapoška (JRT students), Agate Krista (JRT studente), Gundega Palma (JRT valdes locekle).

Konkursa “JRT 2.0” uzvarētāju noteiks starptautiska žūrija, kuras sastāvs tiks paziņots nedēļu pirms festivāla “JRT 2.0” atklāšanas.

Projektu konkursa nolikums pieejams JRT mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti