Jaunais Rīgas teātris dodas viesizrādēs uz ASV

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

No 9. līdz 19.martam Alvja Hermaņa iestudējums "Brodskis/Barišņikovs" tiks izrādīts Barišņikova Mākslas centrā Ņujorkā, ASV. Jaunais Rīgas teātris viesizrādēs uz ASV dodas pirmo reizi.

Iestudējumā "Brodskis/Barišņikovs" (pirmizrāde notika 2015.gada 15.oktobrī Rīgā) leģendārā mākslas personība Mihails Barišņikovs interpretē sava drauga, Nobela prēmijas laureāta dzejnieka Josifa Brodska dzeju viņa dzimtajā valodā. Iestudējums ar tekstu un kustību atklāj dzejnieka pasauli, ļaujot līdzpārdzīvot Brodska sarežģīto, lirisko un iedarbīgo vārdu spēli.

Iestudējuma scenogrāfe ir Kristīne Jurjāne, gaismu mākslinieks - Gļebs Fiļštinskis. Izrādi Jaunais Rīgas teātris veidojis sadarbībā ar "Baryshnikov Productions".

Barišņikova Mākslas centrs ("Baryshnikov Arts Center") ir tā mākslinieciskā vadītāja Mihaila Barišņikova ilgi lolots sapnis - Ņujorkā radīt mākslas centru, kur pulcēties māksliniekiem no visas pasaules. Tas tika īstenots 2005.gadā, kad Manhetenā tika dibināts Barišņikova Mākslas centrs, kas kļuva par plaukstošu radošo telpu.

Centrs atbalsta dažādu jomu māksliniekus, ik gadu piedāvājot līdz pat 30 rezidencēm, nodrošinot ar nepieciešamajām telpām un resursiem jaunu projektu un sadarbību īstenošanai. Centrs arī piesaista laikmetīgas un inovatīvas vietējās un ārvalstu dejas, mūzikas, teātra un multimediālas izrādes, nodrošinot tām demokrātiskas cenas, tādējādi piesaistot mākslām jaunus skatītājus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti