Dienas ziņas

Policija strādā pastiprinātā režīmā

Dienas ziņas

Gailis latgaliešu folklorā un sētā

Valmieras Drāmas teātrī apbalvo labākos

Jaunais gads Valmieras teātrī būs pārmaiņu gads

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Jaunais gads Valmieras teātrī būs pārmaiņu gads, tā tradicionālajā vecgada pasākumā,  uzrunājot savu kolektīvu un skatītājus, uzsvēra teātra direktore Evita Ašeradena, jo teātrī ienāks jauni režisori un arī aktieri. 

Bet pirms gadu mijas izvērtēts vēl arī aizvadītā gada darbs. Valmieras teātra 2016. gads izskanēja ar populāru operu un mūziklu ārijām un duetiem, kopā ar Vidzemes kamerorķestri. Bet pēc koncerta jau par tradīciju kļuvusi teātra balvu pasniegšanas ceremonija.

Jau piekto reizi gada nogalē teātris aicināja savu vērtējumu izteikt arī skatītājiem, lai noteiktu, viņuprāt, labākos aktierus un izrādes.

Par gada aktrisi pirmā plāna lomā ar pārliecinošu vairākumu uzņēmuma “Food Union” balvu ieguva Elīna Vāne par Margaritas lomu izrādē „Meistars un Margarita”, šo atzinību kopā ar aktrisi Inesi Pudžu viņa ieguva arī kolēģu vērtējumā.

Bet gada aktiera balvu sadalījums gan skatītāju, gan pašu kolēģu un arī atbalstītāju vērtējumā bija pārliecinoši viennozīmīgs - teātra labākais aktieris ir Mārtiņš Meijers.

Arī citu gadu viņam skatītāju un kolēģu  atzinības nav trūcis. Bet taujāts, kā pats vērtē dāsno balvu klāstu, citkārt uz skatuves tik atraktīvais aktieris ir pat samulsis.

“Es jau par darbu vairāk domāju, nevis par balvām,” saka Mejiers.

Par Valmieras teātra labākajām izrādēm paša kolektīva vērtējumā atzītas izrādes „Bērns vārdā Rainis”, arī izrāde „Kāpēc es nogalināju sievu”, bet skatītāju vērtējumā labākā izrāde ir „Meistars un Margarita” Indras Rogas režijā.

Izrādi „Meistars un Margarita” arī teātra direktore Evita Ašeradena vērtē kā augstu latiņu aizvadītā gada repertuārā.

“Tas ir viens no teātra pilnbrieda rādītājiem, un, ja mēs to varam, mēs varam visu,” vērtē direktore.

Bet atnācis jauns gads un teātrim, kā stāsta direktore, tas sola pārmaiņas, vispirms jau tie būs pieaicinātie režisori un ienāks arī jauni aktieri.

 Izrādē “Pazudušais dēls” būs pieci jauni aktieri, un būs arī vēl daudz jaunu seju, atklāja direktore.

Aizvadītais gads Valmieras teātrim ir iezīmīgs arī ar kādu jaunumu – Valmieras vasaras teātra festivālu, kas norisinājās dažādās vietās pilsētvidē un to apmeklēja ap 5000 skatītāju. Paredzēts gan, ka festivāls norisināsies reizi divos gados, bet arī šovasar būs aicinājums uz Valmieru, jo plānots rīkot starpfestivālu, lai pieradinātu skatītājus. Tas notiks augustā, un repertuārā būs izrādes tikai bērniem un jauniešiem, jo tā ir svarīga auditorijas daļai, kurai nepievērš pietiekamu uzmanību, stāsta Ašeradena.

Bet šis gads Valmieras teātrim sāksies ar vairākām pirmizrādēm – janvārī ar izrādi visai ģimenei  Žila Verna „80 dienās apkārt zemeslodei”, februārī pat divas pirmizrādes - „Staburaga bērni” un Augusta Strindberga „Pelikāns”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti