Jaunā Rīgas teātra izrāde «Revidents» trīs dienas bez maksas skatāma internetā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Sveicot Starptautiskajā teātra dienā, Jaunais Rīgas teātris skatītājiem piedāvā internetā noskatīties režisora Alvja Hermaņa iestudējumu "Revidents".

"Revidents" Hermaņa režijā pirmizrādi piedzīvoja 2002. gada 14. februārī un tika spēlēta 286 reizes 12 gadu garumā. 

Izrāde līdz 29. martam (ieskaitot) pieejama Replay.lv un "Vimeo".

Izrādes pieteikumā teikts: "Nikolaja Gogoļa luga izspēlēta 20. gadsimta 60.–70. gadu sociālajā realitātē ar ceptu sīpolu smaržas apņemtu ēdnīcu un piegānītu tualeti, kurā tukli un mazliet lētticīgi cilvēki cenšas piepildīt savus sapņus."

Režisors Alvis Hermanis par darbu rakstījis: "Sižets liek domāt par šo lugu kā satīrisku komēdiju, un, visdrīzāk, šis priekšstats ir maldīgs. Izrāde ir mēģinājums ja ne gluži atminēt šo mīklu, tad vismaz pietuvoties tai, jo Gogolis ir kā sapnis, no kura var arī neuzmosties un palikt tajā uz visiem laikiem. Ja tikai tas nav jau noticis."

Lomās: Vilis Daudziņš, Gundars Āboliņš, Guna Zariņa, Baiba Broka, Andis Strods, Andris Keišs, Ģirts Krūmiņš, Varis Piņķis, Jevgēnijs Isajevs, Kaspars Znotiņš, Lauris Johansons, Regīna Razuma, Sandra Kļaviņa vai Inga Alsiņa-Lasmane, Maija Apine, Edgars Samītis

Režisors, scenogrāfs, tulkotājs – Alvis Hermanis.

Māksliniece – Kristīne Jurjāne.

Izrāde saņēma "Spēlmaņu nakts" balvu kā labākā dramatiskā izrāde. Kristīne Jurjāne par darbu iestudējumā saņēma "Spēlmaņu nakts" balvu kā labākā kostīmu māksliniece. Izrāde plūkusi laurus arī daudzos starptautiskos festivālos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti