Janvārī Dailes teātris viesosies Rēzeknē, Cēsīs un Ventspilī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

2016.gada pirmajā mēnesī Dailes teātris ar izrādi “Saules bērni” viesosies Latgales vēstniecībā “Gors”, ar izrādi “Ugunsgrēki” dosies uz Vidzemes koncertzāli “Cēsis”, bet ar iestudējumu “Ja tevis vairs nebūtu” - uz Ventspils teātra namu “Jūras vārti”.

14.janvārī Dailes teātris ar viesizrādēm dosies gan uz Rēzekni, gan uz Cēsīm.

Plkst. 18 Latgales vēstniecībā “Gors” varēs noskatīties Dž.Dž.Džilindžera iestudēto Maksima Gorkija drāmu “Saules bērni”. Maksims Gorkijs ir viens no pasaulē pazīstamākajiem un nozīmīgākajiem krievu rakstniekiem un domātājiem. Viņa luga "Saules bērni” ir dramatisks vēstījums par inteliģences pārstāvju ģimeni, kurai liktenis lēmis dzīvot grūtos pārmaiņu laikos. Gudriem, laipniem un labiem cilvēkiem, kuriem reiz bijuši savi ideāli un cerības, pēkšņi nākas saskarties ar pūļa un naida briesmīgo seju. Mīlestība, vientulība, atsvešinājums un ilgas - tās ir literatūras un mākslas klasikas mūžīgās tēmas, bet tik daudz ko nosaka laiks, kurā cilvēkam ir lemts dzīvot. Izrādē spēlē Juris Žagars, Ērika Eglija, Kristīne Nevarauska, Ģirts Ķesteris, Artis Robežnieks, Vita Vārpiņa, Juris Kalniņš, Edijs Zalaks, Lauris Dzelzītis, Aija Dzērve, Aldis Siliņš, Lidija Pupure, Sarmīte Rubule un Dainis Gaidelis.

Vienlaikus izrādes “Ugusngrēki” radošā komanda viesosies Vidzemes koncertzālē “Cēsis” - Mārtiņa Eihes iestudēto Kanādas dramaturga un režisora Važdi Muavada baisu melodrāmu “Ugunsgrēki” tur varēs redzēt 14.janvārī plkst. 19. Izrādē savijas stāsts par mīlestību, stāsts par naidu un stāsts par samierināšanos. Lai izpildītu mātes pirmsnāves vēlēšanos, Navālas bērniem ir jāatgriežas viņas pagātnē, jāiepazīst savs tēvs un savs brālis, jāatrod savas saknes un savas dzīves jēga. Izrādes varoņiem ir jānoiet visai šausminošs ceļš - no vienas vietas uz citu, no tagadnes uz pagātni, no klusēšanas uz atzīšanos, no sākuma uz beigām, lai beidzot varētu būt kopā. Izrādē spēlē Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Ieva Segliņa, Gints Andžāns, Gints Grāvelis, Intars Rešetins, Dārta Daneviča un Dainis Grūbe.

19.janvārī plkst. 19 Ventspils teātra namā “Jūras vārti” būs iespēja redzēt Intara Rešetina iestudēto izrādi “Ja tevis vairs nebūtu”. Florians Zellers ir franču rakstnieks un dramaturgs, kura darbi ir tulkoti daudzās valodās. Vairākas Zellera lugas ir saņēmušas Moljēra balvu, kas ir Francijas augstākā godalga teātrī. Izrādes pieteikums vēsta: "Anna kopā ar Pjēru ir nodzīvojusi gandrīz divdesmit gadus. Tagad viņas dzīvi saindē šaubas un izmisīga vēlme saprast. Reizēm mums liekas, ka mēs kādu pazīstam, bet īstenībā pazīstam tikai šī cilvēka masku. Un vairs nesaprotam, kas īsti ir noticis patiesībā. Mēs vēlamies izvairīties no sīkām, banālām nodevībām. Bet mūsu dzīvesstāsti tik ļoti līdzinās savā neglītumā." Izrādē spēlē aktieri Vita Vārpiņa, Artis Robežnieks, Ivars Auziņš un Dārta Daneviča.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti