Jānis Vimba: Vairāk nekā 95% Nacionālā teātra darbinieku izvēlējušies vakcinēties pret Covid-19

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Latvijas Nacionālais teātris jaunajā sezonā izvēlējies izrādes rīkot ar atvieglotiem drošības noteikumiem, kas nozīmē, ka tās apmeklēt var tikai personas, kas ir vakcinētas pret Covid-19 vai arī to izslimojušas, kā arī to, ka teātrī strādājošajiem jābūt vakcinētiem vai pārslimojušiem Covid-19. Kā sarunā Latvijas Radio pauda teātra direktors Jānis Vimba, jau vairāk nekā 95% teātra štata darbinieku izvēlējušies vakcinēties.

Nacionālā teātra direktors Jānis Vimba par teātra plāniem jaunajā sezonā
00:00 / 07:12
Lejuplādēt

Vimba skaidroja, ka “zaļajā” jeb zema riska pasākumu rīkošanas modelī, kurā pasākumus var rīkot ar atvieglotiem drošības noteikumiem, teātris varēs uzņemt vairāk skatītāju un izrādes spēlēt pilnās zālēs. Vimba uzsvēra, ka teātrī jūt, ka arī skatītāji ir noilgojušies pēc klātienes izrādēm, un pauda cerību, ka Latvijas iedzīvotāji būs gatavi vakcinēties.

Pēc Vimbas vārdiem, Nacionālajā teātrī ir 200 štata darbinieku, no kuriem vairāk nekā 95% esot izvēlējušies vakcinējušies. Ar to kolektīva daļu, kas vēl nav vakcinējusies, nākamnedēļ tikšot rīkotas pārrunas, lai meklētu risinājumus. Vimba skaidroja: “Risinājumi ir dažādi – viss, ko atļauj likums. Protams, pirmkārt paskatīties, vai nav iespējams aktieri nomainīt, lai tomēr varētu šo “zaļo pasākumu” veidot, neatlaižot no darba. Otrs ir, protams, ja runājam par tehniskajiem darbiniekiem, mēģināt rast risinājumu strādāt citur, ja tas ir saistīts ar cilvēku apkalpošanu. Ir dažādi risinājumi. Centīsimies rast kopīgu valodu.”

Komentējot, cik aktīvi šobrīd teātrī notiek biļešu tirdzniecība, Vimba atzīmēja, ka varētu vēlēties, lai tā būtu aktīvāka, taču viņš neesot neapmierināts arī ar šī brīža pieprasījumu, un atzīmēja, ka augusta repertuāra izrādes jau esot gana piepildītas, lai tās varētu spēlēt.

KONTEKSTS:

Publiskus pasākumus var apmeklēt personas, kas ir vakcinētas pret Covid-19, to pārslimojušas vai pirms pasākuma veikušas Covid-19 testu, un tā rezultāts ir negatīvs, uzrādot atbilstošu digitālo sertifikātu ar QR kodu.

Organizatori rīko divu tipu pasākumus:

  • Tikai personām, kas ir vakcinētas pret Covid-19 vai to pārslimojušas. Šis nosacījums attiecas uz ikvienu pasākuma apmeklētāju – arī uz bērniem! Tādējādi šādu pasākumu, uzrādot atbilstošu digitālo sertifikātu, var apmeklēt tikai bērni, kuri ir vakcinēti (no 12 gadu vecuma) vai pārslimojuši Covid-19;
  • jaukta tipa publikai, kuros piedalās gan vakcinēti, gan Covid-19 pārslimojuši, gan pirms pasākuma Covid-19 testu veikuši apmeklētāji, uzrādot atbilstošu digitālo sertifikātu. Bērniem, kuri jaunāki par 12 gadiem, pirms pasākuma tests nav jāveic un digitālais sertifikāts nav jāuzrāda. Bērniem no 12 gadu vecuma jāuzrāda digitālais sertifikāts, kas apliecina pirms pasākuma veikta Covid-19 testa negatīvu rezultātu vai vakcinācijas vai pēdējo 6 mēnešu laikā Covid-19 infekcijas pārslimošanas faktu.   

Pasākumos, kuri tiek rīkoti daļēji drošajā režīmā, pulcējot gan vakcinētu/Covid-19 pārslimojušu, gan testētu publiku, apmeklētāju plūsmu var dalīt atsevišķos sektoros, piemērojot atšķirīgus drošības pasākumus.

 
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti