Izsludina lugu ideju konkursu «10 minūtes slavas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas Dramaturgu ģilde sadarbībā ar "Dirty Deal Teatro" un biedrību "Darbnīcas" izsludina 2016.gada lugu ideju konkursu "10 minūtes slavas". Konkursa pirmā kārta notiks 19.martā plkst. 17 "Dirty Deal Teatro".

Konkurss "10 minūtes slavas" četru sezonu laikā noticis gan Rīgā, gan Latvijas reģionos - Zemgalē, Kurzemē, Vidzemē un Latgalē.  2016.gada sezonā nolemts šos abus modeļus apvienot, rīkojot trīs atlases kārtas - martā, aprīlī un maijā. Publiskie sarīkojumi notiks Rīgā, "Dirty Deal Teatro" telpās.

Uz katru no atlases kārtām tiks aicināti seši ideju autori, no kuriem uz finālu dosies divi. Autori tiek atlasīti, iepriekš iesūtot savus lugu ideju aprakstus un piecas lapas no iecerētā dramaturģiskā darba, kas tiks prezentēts "10 minūšu slavas" pasākumā desmit minūšu laikā.

Sezonas pirmā kārta notiks "Dirty Deal Teatro" 19.martā plkst. 17. Pieteikumi līdz 16.martam jāsūta uz epastu "[email protected]". Informācija par aprīļa un maija lasījumiem, kā arī konkursa finālu, kurš notiks šā gada jūnijā, tiks precizēta. "10 minūtes slavas" nolikums ir publicēts biedrības "Darbnīcas" mājaslapā.

Katru reizi lasījumiem tiks piesaistīta profesionāla ekspertu komisija, kas klātienē komentēs autoru darbus, kā arī kopā ar skatītājiem balsojuma veidā noteiks katras kārtas uzvarētāju. Arī 2016.gada "10 minūšu slavas" uzvarētājs tiks noteikts tādā pašā veidā - balsojot. Konkursa fināls notiks 2016.gada jūnijā "Dirty Deal Teatro".

Konkursa loma laikmetīgas dramaturģijas tapšanā kļūst arvien būtiskāka - iepriekšējo gadu konkursa dalībnieku un finālistu vārdi nu jau zināmi plašākai publikai, viņu teksti ieinteresējuši arī teātrus. Konkursā "10 minūtēs slavas" piedalījušies gan jau sevi pierādījušie Jānis Balodis, Rasa Bugavičute un Aiva Birbele, gan vēl nesen savu ceļu sākušie - Justīne Kļava, Raibīs, Una Nākuma, Andris Ūdris un citi.

Katra pasākuma uzvarētājs saņems arī naudas balvu.

Ieeja pasākumā brīva.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti