Kultūras ziņas

"Vecpuiši un vecmeitas" Dailes teātrī

Kultūras ziņas

"Latvija dzied!" uzvar koris "Sōla"

"Modini kanonu! Rainis un Aspazija"

Izsludina dramaturģisku darbu konkursu «Modini kanonu! Rainis un Aspazija»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Gatavojoties Raiņa un Aspazijas 150. dzimšanas dienai, ko atzīmēsim 2015. gadā, tiek veidots festivāls „Pastāvēs, kas pārvērtīsies” ar daudzveidīgu kultūras pasākumu programmu. Tā mērķis ir aktualizēt dzejnieku literāro mantojumu ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas un pasaules mērogā. Turklāt abu dzejnieku jubilejas gads sakrīt ar Latvijas prezidentūras laiku Eiropas Savienības (ES) Padomē.

Festivālam jānodrošina veiksmīga un pilnskanīga dzejnieku jubilejas gada atzīmēšana un jāvairo viņu garīgā mantojuma atpazīstamība sabiedrībā, nodrošinot plašu kultūras, izglītības, izdevējdarbības, muzeja piedāvājuma un citu aktivitāšu programmu, lai popularizētu Raiņa un Aspazijas darbus, domas, uzskatus, padarītu tos saistošus mūsdienu cilvēkam.

Nozīmīga Raiņa un Aspazijas daiļrades daļa ir dramaturģija, arī mīlestība pret teātri tautā joprojām ir dzīva, tādēļ projekta radošā grupa kā vienu no būtiskām aktivitātēm ir izvirzījusi mērķi sadarbībā ar Latvijas Teātra darbinieku savienību un Latvijas teātriem organizēt jaunu dramaturģisku darbu konkursu ar nosaukumu „Modini kanonu! Rainis un Aspazija”.

Starptautiskās rakstnieku un tulkotāju mājas direktore Andra Konste norāda, ka, īstenojot šo projektu, tiktu sasniegti divi mērķi – aktualizēts Raiņa un Aspazijas garīgais mantojums, ietērpjot to mūsdienīgā dramaturģijas valodā, kā arī izveidots teksts konkrētas režisoriskās ieceres īstenošanai.

Konkursu paredzēts īstenot kā dramaturga un režisora kopīgās ieceres izstrādes konkursu – labāko un produktīvāko ideju autoriem sniedzot iespēju saņemt finansējumu radošajam darbam sešu mēnešu laikā, lai 2014. gada izskaņā (un jubilejas gada ieskaņā) jau varētu veidot jauno lugu lasījumus un piedāvāt šo darbu jauniestudējumiem teātrī.

Līdz 2014. gada 5. maijam aicina iesniegt dramaturģiskā materiāla un režisora koncepcijas detalizētu izklāstu (apjoms – līdz 6000 rakstu zīmju).

Konkursa nolikums publiski pieejams: www.ltds.lv, www.memorialiemuzeji.lv, www.ventspilshouse.lv.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti