Kultūras ziņas

"Pīķa dāma" atgriežas uz operas skatuves

Kultūras ziņas

Tēlniecība / Keramika / Stikls

Izrāde kā atklāta saruna

«Izskatās, ka tu mirsi» – izrāde kā atklāta saruna teātrī «Dirty Deal Teatro»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ko jaunu par sevi var uzzināt, pazaudējoties otra biogrāfijā? Šādu jautājumu “Dirty Deal Teatro” Āgenskalnā uzdod režisors Valters Sīlis un māksliniece Kate Krolle. 21. februārī pirmizrādi piedzīvo viņu kopdarbs “Izskatās, ka tu mirsi”, kas būtībā ir abu publiska drosmes pārbaude un psiholoģisks pētījums pašiem par sevi, savām atmiņām un radošā procesa sākumu un galu.

Nepieciešama drosme un liela uzdrīkstēšanās sagaidīt skatītājus acīm ciet un klusējot, pamazām atklājot savu personīgo atmiņu un šaubu ceļu nezināmajā. Režisors Valters Sīlis uzaicinājis mākslinieci Kati Kroli uz satikšanos kopdarbā, šoreiz pašiem par sevi.

“Tas iedīglis ir no vēlmes pa īstam sadarboties, pa īstam mēģināt rast kopīgu darbu, kurā tā autorība ir saplūdusi. Tas jau vien bija liels izaicinājums,” par jauno darbu stāsta režisors Valters Sīlis.

Izrādes autori tai izvēlējušies nosaukumu “Izskatās, ka tu mirsi”. Tas saistīts ar radošā procesa sākumu un galu, ar teātra mākslas kā netveramās matērijas gaistošo efektu, ko simbolizē izrādes noslēgumā veidotā dīvainā konstrukcija.

“Viens no mūsu sarunu tematiem bija par mākslas darbu izgaišanu, kā mēs radoši strādājam un ka jebkurš radošais darbs beigu galā beidzas.

Tu ieliec visu tajās radībās, un tas beidzas, tāpat ir ar mūsu dzīvēm. Mēs cenšamies un darām visu labāko, ko varam, un atdodam; beigās viņš ir, rodas, un beigās viņam ir pienācis gals,” atzīmē māksliniece Kate Krolle.

Izrādes skatītāja Ilva pēc noskatīšanās uzsver: “Ļoti interesanti, ka režisors ir izkāpis no sava ierastā lauciņa, mēs viņu varam redzēt daudz personiskāku, tuvāku, interesantāku, un man liekas, ka skatītājs šeit viņu ieraudzīs pilnīgi savādākā ampluā. ”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti