Kultūras ziņas

Veinberga kamermūzika orķestrim un solistiem

Kultūras ziņas

Mākslinieku spēka avots gleznās

Labdarības uzvedums teātra senioru atbalstam

Izskanējis labdarības uzvedums teātra vecmeistaru atbalstam «Es esmu» 

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Vakar mūzikas namā "Daile" notika ikgadējais labdarības uzvedums, kam šoreiz dots nosaukums "Es esmu". Sadarbībā ar Nacionālo teātri un Kultūras ministriju to jau sesto gadu rīko Teātra senioru atbalsta fonds “Rampa”. Tajā ik gadus teātra un mūzikas lielmeistari, uzstājoties uz vienas skatuves, kopīgi vienojas Latvijas teātru vecāko kolēģu atbalstam.

Tā, piemēram, Lidijas Pupures tikšanās ar Blūza mūziķiem skatītājiem ļāva satikt pēdējo Dailes teātra romantiķi Pēteri Pētersonu, Lolita Cauka kopā ar kori “Kamēr” ieveda Raiņa Jāzepa pasaulē, bet Juris Bartkevičs tandēmā ar pianisti Agnesi Egliņu pāršķirstīja Krodera grāmatas lappuses.

“Es pirmo reizi šajā projektā, bet ar lielu prieku piedalos, Kroders nodzīvoja ļoti garu, labu mūžu, un arī pēdējos gados uztaisīja spēcīgas izrādes, bet tas, ko viņš mūsu paaudzei iedevis, tā ir tā brīvības sajūta, un māksla augstāka par visu!” atklāja aktieris Juris Bartkevičs.

Arī šogad uzveduma režisore ir Latvijas Nacionālā teātra aktrise Dita Lūriņa, programmu veidojot kā saspēli starp aktierspēli un mūzikas spēli, par partneriem pieaicinot Latvijā visiem iemīļotus un atpazīstamus mūziķus dzīvajā izpildījumā. Šī gada uzveduma "jaunā nots" būs sadarbība radošajā procesā ar Latvijā zināmiem komponistiem. 

Un kā katru gadu pasākuma otrajā, neformālajā daļā notika “ziedojumu konkurss”, kurā  varēja iegādāties Latvijas mākslinieku šim pasākumam ziedotus darbus. Un arī šogad tika izsolīta sēdvieta 1. rindā jau uz nākamā gada pasākumu. Visi iegūtie līdzekļi tiks novirzīti aktieru vecmeistaru sociālā stāvokļa un veselības uzlabošanai, iepriekšējā gadā caur fondu “Rampa” atbalstu saņēma 34 no viņiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti