Kultūras ziņas

"Anekdošu virpulis" ar jokiem un asprātībām

Kultūras ziņas

Valmierā sākušās Mākslas dienas

Baltijas Baleta festivāls piedzīvojis kulmināciju

Izskanējis Baltijas baleta festivāla galā koncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Pirmdien uz Latvijas Nacionālās operas un baleta skatuves svētkus svinēja baleta māksla – tur notika bijušās baleta prīmas Litas Beiris izauklētā Starptautiskā Baltijas baleta festivāla galā koncerts. Tas īstā dejas virpulī sagrieza māksliniekus no ASV, Francijas, Ungārijas, Rumānijas, Lietuvas, Igaunijas un Latvijas.

Var teikt, ka šajā vakarā pasaules baleta mākslinieku sniegums mirdzēja par godu dejas dievei Terpsihorai. Vakars iesākas ar ģeniālā Čaikovska  "Gulbju ezera" skaņām franču māklsinieku  sniegumā. Dejas virpulī aci piesaistīja ASV balets ar kubiešu asinīm.

“Man patīk izpaust sevi it visā, arī mūsdienu darbos. Bet es mīlu klasisko baletu, ar to mēs uzaugām Kubā. Tam pieder mana mīlestība,” atzina baletdejotāja Adiarisa Ameida no ASV.

Savukārt dejotājs Tarass Domitro (ASV / Kuba) neslēpa, ka prieku gūst no lielā baleta – “Badajēras” vai “Dona Kihota”.

“Man balets nozīmē izteikties  jūtas un emocijas  caur sava ķermeņa un kustību valodu,” viņš teica.

Ar izkoptu ķermeņa plastiku “Žizelē”  apbūradeju pāris no Ungārijas. Skatītāju aplausus izpelnījās gan lieliskie Vaneminas teātra  puišu grupa ar savu tango izpildījumu, iespaidīgs bija arī  Igaunijas viesu sniegums – ne tīri balets klasiskā izpratnē, bet gan steps un flamenko.

Mirdzēja arī Latvijas baleta mākslinieki – gan dejā no “Parīzes Dievmātes katedrāles” un fragmentos no “Korsāra”, gan lieliskā Jūlija Brauere kopā ar Raimondu Martinovu viņa veidotajā horeogrāfijā “Tu un es”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti