Rīta Panorāma

Intervija ar Eiroparlamenta deputāti Sandru Kalnieti

Rīta Panorāma

Sākas unikāls LTV ziņu dienesta projekts Tautas Panorāma

"Zvani Žurkai 112!" - Starptautiskajā Teātra dienā

Izrāde «Zvani Žurkai 112!» iesilda Latvijas simtgades svētku svinēšanas epopeju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Zvanīt Nacionālā teātra Žurkai ir vērts, lai pasmietos par sevi, arī par citiem un pajokotu par politiskajām ačgārnībām. Pirmdien, 27.martā, Starptautiskajā teātra dienā, uzvaras gājienu ar pārpildītu skatītāju zāli sāk Nacionālā teātra politiskais kabarē “Zvani Žurkai 112!”.

 „Pamatuzdevums simtgades sakarā – mēs gribējām būt vieni no pirmajiem, kas par to sāk runāt, jo nākamgad par to runās visi. Un tā kā mēs simtgadi sākam gaidīt, naudu dalām un viss notiek, tad gribam runāt par to. Fantāzija vilka tādā virzienā, ka mēs gribējām paskatīties uz simtgadi, kā to nav darījis līdz šim neviens,” skaidro izrādes scenārists un aktieris Mārtiņš Egliens.

Tradicionālais Nacionālā teātra politiskais kabarē, kam šogad dots nosaukums „Zvani žurkai 112!” iesilda Latvijas simtgades svētku svinēšanas epopeju. Radošā komanda režisora Valda Lūriņa vadībā fantazējuši, kā būtu, ja īstenotos ne tikai mūsu iecerētie darbi, bet arī nedarbi?

„Ar smaidu mēs paskatāmies uz Ulmani. Ar smaidu mēs paskatāmies uz sociālisma celtniecību ar visām raķetēm, Gagariniem, traktoristiem un slaucējām. Tas ir simtgades sakarībā. Otrajā daļā jau iet aktualitātes, kuras katru dienu mums līdzās,” stāsta Egliens, uzsverot, ka izrādē būs arī par Barona ielu, Kalvīti, kurš nomainījis Lipmani, kā arī slaveno pokemonu spēli.

Kad Nacionālā teātra aktieri mēģina "Žurku", teātris burtiski virmo, te katrs ieliek arī savu fantāziju un veidojas azartiska žurkistu brālība.

„Šī man ir jau 20. "Žurka". Tas ir brīnišķīgs azarts, var uz nebēdu izdulloties, tomēr apakšā ir baigais darbs. To, ko dara Alberts Kivlenieks, kādas viņš uzliek dejas un vēl ir jādzied, tas ir īsts mūzikls. Ir ļoti pozitīvas emocijas, labvēlības kods un prieks.

Kaut gan mēs runājam par problēmām un negācijām, to visu mēs darām ar prieku, un, manuprāt, tas ir tāds C vitamīns,” uzsver izrādes komponists Valdis Zilveris.

Afišas vēsta, ka Nacionālais teātris jau izsludinājis politiskā kabarē „Zvani žurkai 112!” papildizrādes. Pirmizrāde jau pirmdien, 27.martā, Starptautiskajā teātra dienā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti