Rīta Panorāma

Rallijs Liepāja, intervija ar Raimondu Strokšu

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Jāni Eglīti

Piedzīvojumu stāsts zudusī Antarktīda

Izrāde «Zudusī Antarktīda» – personisks stāsts par cilvēku un dabu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

„Šis ir stāsts, kā cilvēks skatās uz dabu – viņa skatījums, un ļoti personisks skatījums,” saka Valters Sīlis, norādot, ka izrādē skatījums sadalīts uz vairākiem cilvēkiem. Jau vēstīts, ka 5. un 8. februārī „Dirty Deal Teatro” pirmo reizi tiks spēlēta dramaturga Jāņa Baloža un režisora Valtera Sīļa veidotā izrāde "Zudusī Antarktīda".

Izrādes pamatā ir jūras biologa Džeimsa Maklintoka grāmata "Lost Antarctica". Iestudējuma radošā komanda aicina doties audiovizuālā ceļojumā un ieraudzīt Antarktīdu Maklintoka acīm.

Maklintoka piedzīvoto izrādē stāsta aktieris Toms Liepājnieks. Viņam šobrīd ir tieši tik gadu, cik bija pētniekam, kad viņš pirmo reizi devās uz Antarktīdu. Šobrīd zinātniekam jau ir 60.

Toms Liepājnieks stāsta, ka vēl joprojām mēģina saprast, ko zinātniekam ceļojums uz Antarktīdu nozīmēja. Tieši šobrīd aktierim sācis tas viss ļoti interesēt.

Tas būs ceļojums, kurā apvienosies zinātne, piedzīvojumi un humors. Tā laikā varēs ienirt dziļi zem trīs metru biezas ledus kārtas un sastapties ar jūras tauriņiem. Varēs piedzīvot vētru Dreika šaurumā un ieraudzīt Antarktīdu brīdi pirms tā pazūd tāda, kāda tā ir šobrīd.

Antarktīdas pārpasaulīgo skaistumu un apbrīnojamo dzīvības daudzveidību māksliniece un izrādes scenogrāfe Ieva Kauliņa ir uzzīmējusi.

„Neatkārtot to, kas mums šodien ir pieejams, bet atrast veidu, kā es to dabu varu parādīt savā veidā, nemērojoties spēkiem ar reālo skaistumu,” māksliniece skaidro savu uzdevumu.

Muzikālo noformējumu izrādei veidojis komponists Edgars Raginskis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti