Izrāde «Žilbinoši» izpārdota tuvākos divus mēnešus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Izrāde „Žilbinoši", ko Nacionālajā teātrī iestudējis Valdis Lūriņš, tā iepatikusies skatītājiem, ka biļetes uz to izpirktas tuvākos divus mēnešus.

Patiesais stāsts par pasaulē sliktāko dziedātāju Florensi Fosteri Dženkinsu uz Nacionālā teātra Jaunās zāles skatuves piedzīvoja pirmizrādi 2013.gada novembra beigās.

Dženkinsas mūža mīlestība ir mūzika, par spīti tam, ka nav ne muzikālās dzirdes, ne ritma izjūtas, ne koptas balss. Noalgojusi jauno pianistu Kosmu Makmūnu, viņa apgūst neskaitāmas soprāna ārijas no slavenām operām un organizē koncertus, kurus skatītāji apmeklē, lai amizētos par kundzīti, kas iedomājas sevi par mākslinieci. Pēdējais Dženkinsas koncerts notiek 1944. gadā Karnegī zālē trīs tūkstošiem klausītāju. Florenses Fosteres Dženkinsas ierakstus joprojām var iegādāties Eiropas un pasaules mūzikas veikalos.

Kosma Makmūna atveidotājs Uldis Siliņš stāsta, ka darbu pie Pītera Kviltera lugas kopā ar Dženkinsas atveidotāju Daci Bonāti sākuši no iepazīšanās, kurai sekojusi divu mēnešu „tenterēšana pa notīm".

„Nu zvērīgi grūti gāja," atzīst Dace Bonāte, atklājot, ka viņai palīdzējuši trīs vokālie pedagogi - Andris Veismanis, Aira Rūrāne un Andris Daņiļenko.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti